United is PSV wel beu

In Manchester worden ze inmiddels niet meer blij bij het horen van de naam PSV. Direct na de loting voor de Champions League waren ze op Old Trafford nog erg blij. “Leuk man, tegen PSV voetballen”, klonk het. Louis van Gaal vond het leuk, Memphis Depay vond het leuk. Iedereen vond het leuk. Let op dat woord: leuk.
En ze zeiden het niet, maar ze dachten het wel:’dat worden 6 punten’. In Eindhoven vonden ze het ook best leuk. Al maakten slechts weinigen zich illusies voor wat betreft de resultaten. Zelfs de kenners wisten het zeker: PSV is kansloos tegen Manchester United. Ook in de aanloop naar de wedstrijd van gisteren was (vrijwel) iedereen ervan overtuigd: dat worden 0 punten.

Maar nee. Leuk werd het niet, voor alles wat Manchester United is. PSV Onder-19 gaf ‘s middags de A-selectie het goede voorbeeld. De jongelingen versloegen de leeftijdsgenoten van Manchester United in de UEFA Youth League met 5-0… Albert Gudmundsson, Ramon Pascal Lundqvist, Dirk Abels, Sam Lammers en Joey Konings tekenden voor de doelpunten.

Een paar uur later liepen Andres Guardado c.s. het veld van Old Trafford op. In het Theatre of Dreams werd een droom werkelijkheid voor PSV. United schrok na 90 minuten wakker uit een nachtmerrie: 0-0. Het betekent dat United kwalificatie voor de volgende ronde van de Champions League moet gaan afdwingen in Wolfsburg. En daar hadden Louis van Gaal en zijn spelers nooit serieus rekening mee gehouden. Dat PSV daar óók nog een rol in speelt, dat is helemaal een verrassing.

Immers, na de sensationele 0-0 in Manchester volstaat voor PSV volgende maand een thuiszege op CSKA Moskou.
PSV kan zo de eerste Nederlandse ploeg worden sinds 2007 die de knock-outfase van de Champions League haalt. Destijds was het PSV zelf dat de kwartfinale bereikte. Gestolen was het punt in Manchester geenszins. De ploeg van trainer Phillip Cocu hield in de eerste helft knap stand en mocht in de tweede helft zelfs even aan de zege denken.

Na het laatste fluitsignaal werden al snel de mogelijke scenario’s op een rijtje gezet. Eén daarvan is dat United – bij een zege van PSV op CSKA – het laatste duel bij VfL Wolfsburg moet winnen om verder te komen. Speelt PSV gelijk tegen CSKA en verliest United bij Wolfsburg, dan is PSV op basis van het onderling resultaat tegen United door naar de volgende ronde. Een doemscenario is er echter ook: bij een nederlaag tegen CSKA loopt de ploeg zelfs de derde plaats en dus Europa League mis.

De 3000 meegereisde PSV-fans hadden zo gisteren de avond van hun leven en mogen hopen op een mooi vervolg in Europa, na de winter. Maar laten we wel wezen: voor PSV is het Champions League-avontuur al geslaagd. Velen hadden gedacht dat PSV in deze poule op één gelijkspelletje of héél misschien één overwinninkje zou uitkomen. Alles wat PSV nu nog meepakt is dus een bonus. Een verdiende bonus, dat wel, want de ploeg heeft op eigen kracht bereikt dat overwintering in de Champions League nog steeds in beeld is. Ontzettend knap.

Maar… CSKA Moskou thuis, het wordt een zware dobber. Aan de andere kant, dat waren alle wedstrijden… En United? In Manchester zijn ze PSV wel beu. Het bleek een vergiftigd geschenk.

Lees ook:Geslaagde Wolvenjacht van PSV
Lees ook:Trainer Wolfsburg onder de indruk van PSV-publiek
Lees ook:Schaars zet de boel op scherp
Lees ook:Nieuwe rampspoed voor linksbuiten
Lees ook:PSV rekent nog even niet op Lestienne

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>