De druk ligt bij PSV juist!

‘De druk op Ajax isheel groot’, zo hoorde je de afgelopen weken regelmatig. Ajax leek volgens diezelfde mensen gisteren tegen FC Utrecht onder die druk te bezwijken. Ik denk daar anders over.

Thuis voor de buis hadden de PSV’ers zich al stiekem rijk gerekend, toen Patrick Joosten vlak voor tijd de voorsprong verdubbelde in de ArenA tegen Ajax. “Als FC Utrecht in de 86 minuut de 0-2 maakt, dan denk je dat je terug bovenaan komt. Als dat dan toch niet zo is, is dat natuurlijk wel even teleurstellend”, erkende Stijn Schaars in De Telegraaf. De routinier had een dag eerder als vervanger van de geblesseerd uitgevallen Jorrit Hendrix een 3-0 overwinning op Angstgegner Roda JC kunnen bejubelen. Daarmee had PSV de druk weer bij Ajax gelegd en Schaars zag dat de concurrenten in de titelrace daar bijna onder bezweken.

“We waren heel dicht bij de koppositie”, besefte de PSV-middenvelder. “Het is heel jammer, dat die gelijkmaker uiteindelijk uit een dubieuze penalty komt. Als Ajax via een goede goal was teruggekomen, dan had je er niks van kunnen zeggen. Dat het nu zo is gegaan, is gewoon jammer voor het voetbal. Het gaat wel om de titel.”
Schaars ziet de winst vooral ook op het psychologische vlak. “We hebben ze nu waar we ze willen hebben. De druk op Ajax wordt nu wel heel groot. Het is aan ons om te zorgen, dat we onze wedstrijden winnen en dan moeten we kijken of Ajax nog wat laat liggen.”

Als Ajax en PSV in de laatste drie speelronden allebei hun wedstrijden winnen, wordt de titelstrijd beslist op doelsaldo. PSV heeft dit seizoen diverse wedstrijden gehad, waarin de mogelijkheid bestond om de score uit te bouwen en dat werd verzuimd. Schaars snapt wel, dat het doelsaldo lange tijd geen doel op zichzelf is geweest voor de PSV’ers. “Hoe vaak komt het nou voor dat een titel op doelsaldo wordt beslist? Maar nu we zo dicht bij elkaar staan drie ronden voor het einde lijkt het inderdaad een rol te gaan spelen.”

En daarom stijgt het doelsaldo met stip op het prioriteitenlijstje van de PSV’ers voor de laatste drie speelronden. “We blijven aan de wedstrijden beginnen met als uitgangspunt dat we moeten winnen”, aldus Schaars. “Maar we moeten wel kijken of we in de loop van de wedstrijd ook op dat vlak iets extra’s kunnen doen. Het kan beslissend worden voor het kampioenschap.”

De druk ligt dus bij Ajax, vinden ze bij PSV. Ik denk het niet. Natuurlijk is er de nodige spanning bij Ajax, maar dat speelde gisteren tegen FC Utrecht geen rol. FC Utrecht is dit seizoen voor elke club een lastige tegenstander, dat weten ze in Eindhoven als geen ander. En FC Utrecht is voor Ajax vrijwel altijd een zware opponent. Als er dan een aantal spelers niet meedoen (El Ghazi), dan wordt het helemaal lastig.

Ik denk dat de druk bij PSV ligt nu. Zij zijn voor iedereen namelijk de favoriet én de spelers zelf denken ook dat ze de beste selectie hebben. Dat moge op papier dan zo zijn, het moet op het veld wel even tot uiting worden gebracht. Ik denk dat de 2-2 van gisteren – die onterechte penalty – inderdaad een breekpunt gaat zijn. In het voordeel van Ajax. Ja, noem me maar de advocaat van de duivel. Ajax geeft geen punt meer weg. Dat denk ik.

Lees ook:PSV op talentenjacht

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “De druk ligt bij PSV juist!

 1. Rob

  Ik denk het niet. Ik denk dat de druk inderdaad bij Ajax ligt en niet bij PSV. Ook al wint Ajax alle drie de wedstrijden zijn ze nog steeds niet zeker. PSV weten wat ze moeten doen. Drie keer winnen en veel doelpunten maken, het liefst zoveel mogelijk. PSV heeft het dan ook meer in eigen hand dan Ajax. En die +6 is natuurlijk nog weg te werken zeker omdat je weet dat je Cambuur nog thuis krijgt.

  Buiten dat om denk ik niet eens dat het doelsaldo doorslaggevend zou worden. Ik denk dat Ajax niet alle drie de wedstijden wint. AS woensdag krijgen ze het al zwaar in Heerenveen. PSV heeft het geluk dat ze 2 thuis wedstrijden krijgen en de laatste tegen PEC is uit, maar dat kan dan ook zo maar eens de kampioenswedstrijd zijn en dan win je hem ook gewoon.

    /   Reply  / 
 2. leonard 50

  Psv gefeliciteerd ! VAN HARTE !! en het leukste >> helemaal niets in Amsterdam

    /   Reply  / 
 3. Hahaha

  Gefeliciteerd PSV en het leukste Twente gaat falliet

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>