‘Overwinteren kan nog best’ Echt?

PSV verloor woensdagavond de Champions League-wedstrijd tegen VfL Wolfsburg met 2-0. Daardoor zijn de Eindhovenaren van de eerste plek in de poule gezakt naar de laatste plaats. Toch denkt Willy van de Kerkhof dat Europese overwintering nog steeds mogelijk is, zo zegt hij bij Omroep Brabant. “Absoluut! Als we de twee thuiswedstrijden winnen.”

Broer René is van mening dat er gisteren in de wedstrijd tegen VfL Wolfsburg meer in had gezeten voor PSV. “De eerste helft was een beetje saai. Maar na rust kregen ze twee kleine kansjes door twee grote blunders achterin en toen was het gebeurd. Als je tegen de top in Europa speelt moet je op je tellen letten. Ik vond het wel jammer”, zegt René. Adam Maher begon in de basis. “Dat vond ik heel verrassend”, zegt Willy, “Cocu zal er best een reden voor gehad hebben, misschien omdat Maher goed speelde in Moskou. Ik had vastgehouden aan het oude elftal. Maher miste toch een geweldige kans om PSV op 1-0 te zetten. Dat zijn momenten dat je er als speler moet staan. Helaas.”

Willy denkt dat Europese overwintering zeker nog mogelijk is. “Ja, absoluut. Als we twee thuiswedstrijden winnen en we kunnen uit nog een puntje pakken. Dat wordt trouwens wel moeilijk in Manchester, maar als je twee keer thuis wint.” René is iets somberder: “Ik houd er wel een beetje hoop op, maar het zal niet makkelijk worden.”

In theorie hebben Willy en René gelijk. Het kán, als tweede eindigen in deze poule. Op papier. In praktijk zal het al heel lastig worden om de thuiswedstrijden tegen Wolfsburg en CSKA Moskou te winnen, om over een puntje op Old Trafford nog maar te zwijgen. De wedstrijd van gisteren toonde aan waar het probleem zit bij het Nederlandse voetbal. Het gaat op details fout. Maar wel op de belangrijkste details. Een kans als Maher kreeg, moet er gewoon in. Punt uit. Een penalty moet benut worden. Klaar. En Zoet moet geen bal voor de voet van Dost (foto) leggen. Of het nou Oranje is, Ajax of PSV, dáár gaat het fout. Op die details. En wil PSV een kans maken op overwintering, dan zal het zich juist op die ‘details’ heel rap en terdege moeten verbeteren.

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “‘Overwinteren kan nog best’ Echt?

  1. jeroenbaldwin Auteur

    Inderdaad Merel. Het kon dus. En PSV heeft zich verbeterd in de details! Op het slippertje van Guardado na dan. Knap werk!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>