Rubriek: Historische feiten

Een periodieke greep uit het roemrijke verleden van de Eindhovense landskampioen.

Terug naar 1928: eerste landstitel

Op deze zaterdagmiddag gaan we even terug in de tijd. Zo was ik laatst in het PSV-Museum in het Philips Stadion. Een mooi opgebouwd museum met veel nostalgie. Na lekker rondkijken en zweven in de PSV-geschiedenis, wachtte ik op die ene hal, dé hal.. Na een uurtje vond ik het welletjes: op naar de bekerhal!

Lees verder...

PSV – NEC

Komende zondag speelt PSV de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen NEC. Volgens de statistieken moet dit niet al te veel problemen geven. Van de laatste tien wedstrijden won PSV er 9, tegen 1 gelijkspel.

Lees verder...

Heracles – PSV

Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. De cijfers uit het verleden zijn duidelijk in het voordeel van PSV. Van de acht wedstrijden die PSV en Heracles in Almelo speelden op het hoogste niveau won PSV er zes, tegen twee gelijke spelen.

Lees verder...

PSV – Ajax: de laatste 25

De laatste 25 competitiewedstrijden tegen Ajax leveren een uitstekend rapport op voor PSV: 15 overwinningen, 7 gelijke spelen en slechts 3 nederlagen. Maar dit zegt natuurlijk niks over het resultaat van komende zondag. 1996-1997 PSV – Ajax 2-0 Ajax – PSV 0-2 1997-1998 PSV – Ajax 1-1 Ajax – PSV 3-4 1998-1999 PSV – Ajax

Lees verder...

PSV – Ajax

Komend weekeinde is het weer tijd voor PSV – Ajax. Op veler verzoek nogmaals deze prachtige beelden uit de jaren zeventig. PSV hield in die dagen wel vaker huis tegen Ajax: 1973-1974 PSV – Ajax 3-1 Ajax – PSV 1-1 1974-1975 PSV – Ajax 1-1 Ajax – PSV 2-4 1975-1976 PSV – Ajax 6-2 Ajax

Lees verder...

PSV-FC Utrecht: de cijfers

Tien wedstrijden, tien overwinningen, kat in het bakkie. En Utrecht heeft al een lichtjaar geen goal meer gemaakt.. Dat ziet er te goed uit, oppassen dus morgen. 1998-1999 PSV – FC Utrecht 5-0 1999-2000 PSV – FC Utrecht 2-1 2000-2001 PSV – FC Utrecht 5-1 2001-2002 PSV – FC Utrecht 4-0 2002-2003 PSV – FC

Lees verder...

FC Groningen – PSV

PSV speelt zaterdag in Groningen tegen de plaatselijke FC. De laatste jaren is dit niet altijd een makkelijk karwei voor PSV. Van de laatste tien wedstrijden gingen er twee verloren, eindigden drie confrontaties in een gelijkspel, en won PSV vijf keer.

Lees verder...

AZ vaak makkie voor PSV

PSV ontvangt aanstaande zaterdag koploper AZ in Eindhoven. Gezien de resultaten in het verleden is de Alkmaarse ploeg geen onoverkomelijke hindernis. De laatste tien ontmoetingen in Eindhoven leverden zes overwinningen op, tegen twee gelijke spelen en twee nederlagen.

Lees verder...

Volendam – PSV

PSV kan volgens de statistieken met een redelijk gerust hart afreizen naar Volendam. De laatste tien duels in het palingdorp leverden zes overwinningen op, tegen twee nederlagen en twee gelijke spelen. De laatste vier duels eindigden allen in een zege voor PSV.

Lees verder...

PSV kan AZ dwars zitten

De kans dat PSV AZ in de stand nog achterhaald is uitermate klein. Maar de Eindhovenaren kunnen nog wel een ander Alkmaars feestje verstoren. Als AZ-doelman Sergio Romero komende zaterdag de nul houdt tegen Willem II, kan hij in de wedstrijd tegen PSV een week later het record van Ajax-doelman Heinz Stuy breken. Deze bleef

Lees verder...