PSV rekent nog even niet op Lestienne

PSV verwacht niet op korte termijn alweer een beroep te kunnen doen op Maxime Lestienne. De aanvaller traint sinds zaterdag weliswaar weer mee, maar heeft nog wat tijd nodig om weer wedstrijden te kunnen spelen.

Lestienne werd ruim drie weken geleden opgeschrikt door het overlijden van zijn moeder en ontbrak al die tijd op de training. De Belg kreeg van PSV namelijk alle ruimte om zijn vader, die ernstig ziek is, bij staan bij het verwerken van de plotseling dood van zijn moeder. Hoewel Lestienne inmiddels weer traint, verwacht PSV dat de linksbuiten nog wel even nodig heeft om ook echt weer wedstrijden te kunnen gaan spelen.

“Een ontzettend moeilijke situatie voor hem. Aan zijn gezicht was gelukkig te zien dat hij via het voetbal een bepaalde vorm van afleiding heeft gevonden. Iedereen bij de club voelt zich betrokken bij hem”, aldus trainer Phillip Cocu in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Hem het gevoel geven dat hij deel uitmaakt van ons, is wat we willen en kunnen doen.”

Veel PSV-fans vroegen zich de laatste tijd af waarom Lestienne na het overlijden van z’n moeder drie weken afwezig was. Net na zijn fraaie treffers in het Champions League-duel met CSKA Moskou hadden ze net hun hoop gevestigd op de grote doorbraak van de linksbuiten.

De leiding van PSV besloot eergisteren om de tragische situatie van de 23-jarige speler uit te leggen aan de achterban en wil de aanvaller waar mogelijk steunen. Eenmalig wilde de club aan zijn situatie ruchtbaarheid geven, mede om begrip te kweken voor de turbulente situatie waarin Lestienne zich bevindt. Zelf geeft hij er de voorkeur aan om de komende tijd niet via media te spreken over zijn verdriet.

Daarmee laat PSV zich van zijn beste – want menselijke – kant zien. Als je in een situatie zit als Lestienne, is voetbal even totaal onbelangrijk. Zoals elke vorm van werk in zo’n situatie even niet zou tellen. Het gaat om leven en dood. Nu gaat ieder individu daar anders mee om. De een zal misschien juist extra willen trainen en graag wedstrijden spelen om een uitlaatklep te hebben voor alle emoties. De ander kan dat juist niet en wil even helemaal niets. In het geval van Lestienne is het dan ook nog zo dat zijn vader ernstig ziek is. Het gaat hier dus niet alléén om Maxime Lestienne zelf, maar ook om een vader die zijn zoon nu keihard nodig heeft.

Prachtig dus dat PSV daarin meedenkt. Topsportmentaliteit? Dat is in dit geval totaal geen issue. ‘Een veilig huis in een topsportomgeving’, dat wil PSV zijn, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Geweldig. Daar kan menig werkgever een puntje aan zuigen.

Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>