Van Ginkel-transfer tik voor Ajax en Feyenoord

Zelfs de voorlopige afwezigheid van Andrés Guardado vanwege een hamstringblessure kan de goede sfeer bij PSV niet bederven. De club hengelde maandag Marco van Ginkel binnen. Terwijl het bij de concurrentie onrustig is, lijkt het bij PSV momenteel op rolletjes te lopen. De training op dinsdagmorgen was daarvoor exemplarisch, zo zag Omroep Brabant. Geen bodyguards om eigen spelers te beschermen, zoals bij Feyenoord, maar lachende stewards langs het trainingsveld. En geen morrende supporters vanwege de passiviteit op de transfermarkt, zoals bij Ajax, maar meer verwondering dat PSV nog een topspeler heeft binnengehaald.

Ook algemeen directeur Toon Gerbrands proefde die sfeer op De Herdgang. “Ik bemoei me niet met de andere clubs, maar we proberen het hier wél goed voor elkaar te hebben. Dat we Van Ginkel hebben binnengehaald heeft wel draagvlak bij onze achterban. En ook de warmte en toegankelijkheid is hier een kernwaarde en dat heb ik sinds ik hier werk al wel ervaren.” Toch moet het een klap voor bijvoorbeeld Ajax zijn dat zij er niet in slaagden om zich te versterken en uitgerekend PSV wel. Luuk de Jong: “Dat denk ik ook. Natuurlijk is het fijn dat we zo’n goede speler hebben aangetrokken. Ik denk dat Feyenoord en Ajax ook wel iets hebben geprobeerd, maar volgens mij is dat niet echt gelukt.” Ajax probeerde bovendien in het verleden diverse malen om Van Ginkel naar Amsterdam te halen. Dat mislukte keer op keer. Ajax schakelde door naar andere middenvelders, waardoor ‘een’ Van Ginkel nu kapitaalvernietiging zou betekenen.

PSV maakt zich inmiddels op voor een tweeluik met FC Utrecht. Morgen in het eigen Philipsstadion voor de beker en drie dagen later is die ploeg in stadion Nieuw Galgenwaard voor de competitie opnieuw de tegenstander. Marco van Ginkel is bij die wedstrijden al inzetbaar. Vraag is wél hoe het staat met het wedstrijdritme van de middenvelder en hoe lang hij dus nodig heeft om zich in te passen bij PSV én zijn beste vorm te benaderen.

Lees ook:Titel lonkt na winst in topper
Lees ook:Kenners zien PSV titel prolongeren
Lees ook:VI: Ajax in verdedigend opzicht beter
Lees ook:Bruma vrijwel rond, stoeien met Willems

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>