Geslaagde Wolvenjacht van PSV

PSV heeft dinsdagavond in eigen huis drie punten gepakt in de groepswedstrijd tegen VfL Wolfsburg voor de Champions League. PSV nam het initiatief in de wedstrijd en dat werd na rust beloond met doelpunten van Jürgen Locadia en Luuk de Jong: 2-0.
Door de overwinning mag PSV met nog twee groepsduels op het programma (uit tegen Manchester United en thuis tegen CSKA Moskou) blijven hopen op een vervolg op het hoogste Europese podium na de winterstop.

Jürgen Locadia opende kort na rust de score. De linksbuiten werd vrij voor de keeper gezet door een knappe steekbal van Luuk de Jong. Locadia schoot hard binnen in de korte hoek. Cocu bouwde na de voorsprong extra zekerheid in met twee extra controleurs (Hendrix en Isimat) en zo bleef PSV de baas op het veld. In de slotfase bepaalde spits Luuk de Jong met een prachtig lobje de eindstand op 2-0.
Aanvaller Luuk de Jong kwam na afloop superlatieven tekort om het optreden van zijn ploeg te prijzen. “We mogen heel trots zijn op elkaar”, zei de aanvoerder voor de camera van FOX Sports. “We hebben compact en sterk gespeeld. Het was een verdiende zege.” Volgens De Jong was de Duitse ploeg amper gevaarlijk geweest. “Ze hadden geen antwoord op onze opbouw. We wisselden het goed af. Soms de diepe bal en daarna weer goed spel tussen de linies door. We hebben ons niet gek laten maken en heel volwassen gespeeld. Als team hebben we heerlijk gespeeld.”

PSV stijgt door de overwinning naar de tweede plaats in groep B en ‘doet weer mee’, zo constateerde trainer Phillip Cocu. Maar over de kansen van zijn ploeg op het halen van de knock-outfase wilde hij nog geen harde uitspraken doen. “De kansen zijn nog volop aanwezig, daarom was deze zege zo belangrijk.”

PSV heeft nog de lastige uitwedstrijd tegen Manchester United voor de boeg en speelt in de laatste wedstrijd thuis tegen CSKA Moskou. “We sluiten af met een wedstrijd thuis en het zou kunnen dat de laatste thuiswedstrijd onze toekomst in Europa bepaalt.”

Cocu twijfelt of PSV kan volstaan met negen punten om de volgende ronde te bereiken. “Ik weet niet of dat genoeg is. Ik hoop dat we er meer halen. Tien zou mooi zijn”, speculeerde hij op een gelijkspel tegen Manchester en een zege op CSKA Moskou.

Manchester United-spits Wayne Rooney, de man van het bevrijdende doelpunt tegen CSKA Moskou in de 79e minuut, keek alvast vooruit naar de thuiswedstrijd tegen PSV op 25 november. “Als we die ook winnen, dan maken we een grote kans op de achtste finales. Maar het blijft een spannende poule. Gelukkig staan we nu bovenaan.”
Rooney maakte zijn 237e goal voor ManUnited. Daarmee evenaarde hij Denis Law op Old Trafford. Rooney staat er nog twaalf achter op clubicoon Sir Bobby Charlton, de topscorer aller tijden van de Mancunians. “Denis Law is ook een legende. Het is een grote eer om nu met hem op gelijke hoogte te staan.”

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Trainer Wolfsburg onder de indruk van PSV-publiek
Lees ook:Nieuwe rampspoed voor linksbuiten
Lees ook:PSV rekent nog even niet op Lestienne

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>