Verdeeld PSV wint van Utrecht en de klok.

Je kan van Ola Toivonen vinden wat je wil, op dat gekke moment tegen Excelsior na gedraagt hij zich dit seizoen uitstekend. Geen ellebogen, geen andere rode kaarten, gewoon een goed aantal doelpunten en geïnspireerd spel, mede mogelijk gemaakt door betere spelers om hem heen dan in andere seizoenen. Het kwam dan ook niet onverwacht dat juist hij vandaag de wedstrijd besliste.

Dat dit niet al eerder was gebeurd mocht een klein wondertje heten. Met name Matavz kreeg een enorme lading kansen, maar faalde voortdurend. Nou zou je dat negatief kunnen uitleggen, toch zijn zijn loopbewegingen wel heel erg goed, waardoor hij zelf die kansen creëert. Alleen de effectiviteit ontbreekt voorlopig nog. Ook Mertens had vast beter gepresteerd als hij niet tegen Utrecht speelde, hij leek daardoor toch een beetje van slag, net als Strootman, die echter wel weer bal na bal afpakte.

Het manco van dit PSV is eigenlijk het enorme niveauverschil. We hebben twee briljante talenten (Mertens en Strootman), een aantal goede spelers (Wijnaldum, Matavz, Toivonen en Labyad) en een hele groep matige spelers. Lens voorop, die jongen is het echt helemaal kwijt. Hij heeft geen actie (meer), komt niet dreigend voor het doel en rent als een blind paard over het veld. Labyad, die een half uur mocht meedoen, speelde ongelooflijk veel beter, wat komt door pure voetbalintelligentie, iets wat Lens laakt.

Omdat Rutten weer zeer angstig wisselde (Engelaar voor Toivonen), kwam de 2-0 er niet en moest Isaksson de punten nog redden. Dit deed hij prima, maar dat deed niet vergeten wat hij in de eerste helft flikte. Hij liet de bal in een 1-tegen-1-duel onder zich doorglippen, en dat het op miraculeuze wijze geen doelpunt of een penalty en rood werd is mij nog steeds een raadsel. Sowieso hadden we de scheidsrechter niet bepaald tegen.

De winst is echter wel weer behaald, iets wat AZ en Ajax na hun onderlinge duel beide niet konden zeggen. Gevolg is dus dat we na drie gewonnen wedstrijden op rij nog maar 2 punten achterstand hebben op de koploper, en nog belangrijker: we hebben in die drie wedstrijden maar liefst 7 punten meer gehaald dan belangrijkste titelconcurrent Ajax. Er kan nog heel veel beter, met name achterin (als we nou nog een speler als Derijck op de bank zouden hebben…), maar de resultaten mogen er zijn.

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Verdeeld PSV wint van Utrecht en de klok.

  1. Cheryl

    i approve your things all over it Verdeeld PSV wint front Utrecht en de klok. |

      /   Reply  / 
  2. noortuk

    het had zeker anders af kunnen lopen zaterdag…lens lijkt een beetje het vertrouwen kwijt te zijn…maar als hij te weinig laat zien in de wedstrijd heeft rutten ook weinig keus….dat derijck op de bank zit is onbegrijpelijk….wouters vertelde in de rust dat ze marcelo expres ongedekt laten omdat ie opbouwend zo slecht is…dat zegt toch genoeg lijkt me…wijnaldum had weer 3 doelkansen waarvan weer geeneen gemaakt…misschien ibrahim eens laten spelen daar ?? het is nog erg wisselvallig op het moment…kansen zat maar de afwerking daar schort het nogal aan..

      /   Reply  / 
  3. noortuk

    pieters tot de winterstop uitgeschakeld…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>