PSV schrikt te laat wakker

PSV kende een slecht begin van de Europese confrontatie met CSKA Moskou. Al na zes minuten moest doelman Jeroen Zoet de bal uit zijn net vissen. PSV mocht zich dat doelpunt zelf aanrekenen. Defensief geklungel, met een negatieve hoofdrol voor Joshua Brenet, bood Ahmed Musa de uitgelezen mogelijkheid om te scoren. En het werd van kwaad tot erger. In de 21e minuut verdubbelde Seydou Doumbia de score. Rechtsback Mario Fernandes kon ongestoord vanaf zijn flank een feilloze voorzet geven. Doumbia kopte vervolgens prachtig raak. Jeffrey Bruma en Hector Moreno stonden erbij en keken ernaar.

PSV bleef in Moskou weinig bespaard. Zo veroorzaakte keeper Zoet in de 35e minuut een strafschop door Zoran Tosic neer te leggen. Een buitenkansje voor Doumbia. Vlak voor rust ontsnapte PSV aan een vierde tegentreffer. Santiago Arias beging in het eigen zestienmetergebied een overtreding op Musa. Scheidsrechter Buquet wees opnieuw resoluut naar de stip. Dit keer schoot Doumbia de bal echter hoog over.

In de tweede helft liet PSV zich meer gelden. Adam Maher en Luciano Narsingh kregen kansjes om iets terug te doen, maar faalden in de afronding. In de 59e minuut was het dan toch raak. Maxime Lestienne rondde een mooie Brabantse aanval netjes af. Diezelfde Lestienne bracht de spanning in de 67e minuut zelfs helemaal terug in de wedstrijd. Zijn harde schot liet de Russische touwen bollen; 3-2. Daar bleef het bij. In de slotfase moest PSV zelfs met tien man verder, nadat Arias met rood (twee keer geel) van het veld gestuurd. Toch had het nog anders kunnen aflopen, want Gastón Pereiro was nog dicht bij de gelijkmaker.

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>