Dante: We móeten van PSV winnen

PSV kan woensdag een tot op het bot gemotiveerd VfL Wolfsburg verwachten. Met drie punten uit twee wedstrijden staat er druk op de Duitsers, die op papier zeker tot de beste twee ploegen in de groep behoren.

Wolfsburg begon met een 1-0 zege op CSKA Moskou, maar daarna werd er verloren van Manchester United (2-1). Voor PSV was het andersom. De Eindhovenaren begonnen meteen zege op Manchester United en verloren daarna van CSKA Moskou.De opdracht voor komende woensdag is dan ook duidelijk, stelt de Braziliaan Dante in gesprek met Voetbal International. “Wolfsburg wil zich plaatsen voor de volgende ronde. Dan móéten we dus woensdag van PSV winnen; wij spelen thuis.”

Op papier is de Duitse club de grote favoriet, onder meer omdat er financieel veel meer mogelijk is en dus – in elk geval op papier – over een veel beter selectie beschikt. “Maar PSV is wel de kampioen van Nederland en heeft zeker in de wedstrijd tegen Manchester United (2-1) van zich doen spreken, dat resultaat heeft indruk gemaakt”, stelt Dante. “Ook zij zullen strijden om de bovenste twee plaatsen. Maar Wolfsburg speelt nu twee keer achter elkaar tegen PSV; die duels zullen voor beide teams bepalend zijn voor het verdere verloop in onze zware groep.”

De 32-jarige Braziliaan heeft een speciaal gevoel bij PSV. “Iedereen weet dat verschillende Braziliaanse topspelers in het verleden voor PSV hebben gevoetbald, zoals bijvoorbeeld Romário, Ronaldo, Gomes, Vampeta en Alex. Dus ja, ik vind het wel bijzonder om tegen PSV te spelen.”

Wolfsburg is de huidige nummer vier in Duitsland. Zaterdag werd met 4-2 van TSG 1899 Hoffenheim gewonnen, maar de vier voorgaande wedstrijden werden niet gewonnen. In eigen huis zijn de groenhemden desalniettemin nog ongeslagen. Alleen Hannover 96 wist een punt te pakken in de Volkswagen Arena.
PSV kende een slechte generale. In het thuisduel tegen Excelsior werd teleurstellend met 1-1 gelijk gespeeld. Het was vanmorgen even onduidelijk of PSV woensdag kan beschikken over Jeffrey Bruma. De verdediger liep maandag apart van de groep en ging al snel weer naar binnen. Volgens De Telegraaf is Jeffrey Bruma gewoon inzetbaar tegen VfL Wolfsburg. De verdediger heeft wat last van zijn hamstrings en trainde daarom apart van de groep, maar dat weerhoudt hem er niet van om woensdagavond in actie te komen. Maxime Lestienne is er niet bij, hij heeft het na het overlijden van zijn moeder nog erg zwaar.

Luuk de Jong is goed uit de strijd met Excelsior gekomen (1-1) en lijkt fit genoeg om de degens met de Duitsers te kunnen kruisen. Santiago Arias is geschorst. Waarschijnlijk start Joshua Brenet als rechtsback en Simon Poulsen als linksback.

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>