PSV eindigt diep in mineur.

Ik zie dat het meer dan twee weken geleden is dat ik een berichtje geplaatst heb. Dat heeft praktische redenen, maar ook principiële. Net zoals een groot gedeelte van het Eindhovens publiek had ik het even helemaal gehad met bepaalde personen binnen PSV. Niet alleen de coach, die zelfs voor Groningen-uit, waar maar één ding telde, niet hardop durfde uit te spreken dat er gewonnen moest worden. Ook spelers als Engelaar, Pieters, Berg en Bakkal, die last hadden van een enorm mentaliteitsprobleem, waren daar debet aan.

Ook is er dit seizoen veel geklaagd over het PSV-publiek, maar wie gisteren in de Euroborg was heeft gemerkt dat het in kleine getale meegereisde PSV-publiek hartverwarmend achter de ploeg stond. Dat dan weer de zoveelste deceptie in twee maanden volgde maakte de boel alleen maar pijnlijker. Toivonen, die toch een paar briljante aannames had, verprutste de grootste kans, en eigenlijk was dat typerend voor het seizoen: allemaal net niet. Het wonderlijke was dat elke poging vooruit van PSV een grote kans opleverde, en dat toch 70% van het balbezit van de Eindhovenaren op eigen helft plaatsvond. Te wijten aan…?

Het gevolg is dat we op een diep trieste derde plaats zijn geëindigd, en dat we dit seizoen eigenlijk alleen in de Europa League aardig hebben gepresteerd. Een club waar het hele seizoen extreem chaotisch was, wiens beste speler vertrok, en die een aantal wedstrijden met Verhoeven op doel speelde, is kampioen geworden. Ook Twente, dat naast vier toppers toch ook zeven heel beperkte spelers heeft is boven ons geëindigd. Sommige mensen moeten daar hun conclusies uit trekken.

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “PSV eindigt diep in mineur.

  1. Henkie

    Eens met je verhaal. Behalve dat stukje van een DIEP trieste 3e plaats. Dat vind ik onterecht. 3e plaats kan altijd gebeuren, je kunt niet altijd kampioen worden. Wat dat betreft zijn we te verwend.

    Het is in dit geval meer de manier waarop het is gebeurd, daar kun je wel iets van zeggen. geen mentaliteit vind ik nog het ergste van alles. Daarom zeg ik Rutten en Engelaar vertrek aub. Vast goeie kerels in de omgang en best goed wat betreft voebal, maar geen killers en die hebben we nodig.

    OVerigens waren we denk ik met Reis (of een andere scorende spits) wel kampioen geworden. Maar dan was het ook maar een mager kampioenschapje

      /   Reply  / 
    1. Jona Auteur

      Dat laatste denk ik ook. Maar ik denk ook dat als Rutten toen meteen met Dzsudzsák-Lens-Labyad was gaan spelen we ook kampioen waren geworden.
      En met deze selectie mag je geen derde worden. De andere 15 clubs zijn beduidend minder, ook in budget, dus de derde plaats is het absolute minimum. Als je dan drie wedstrijden voor het einde eerste staat is de derde plaats dus diep triest.

        /   Reply  / 
  2. Deefke

    Hey Jona,
    Nu is je grote smoel wel over, he?
    Het is verrekes stil hier in Aidshoven!
    Sterkte er mee, vieze stokert!

      /   Reply  / 
    1. Jona Auteur

      Ja, pas op de plaats hè. Niet uit nederigheid tegenover Ajax en Twente, maar gewoon schaamte naar je eigen club toe. Ik ga al kapot van drie jaar geen kampioenschap, hoe vreselijk moeten die Amsterdammers zich wel niet gevoeld hebben.. En stokert? Wie stook ik op tegen wie?

        /   Reply  / 
    2. Vic

      Leer eerst spellen, en probeer het dan nog eens.

        /   Reply  / 
  3. Ron

    Ik vind het relativeren van jona erg sterk.. Dapper.
    Wat ik wel mis: je hebt het over balbezit en zo, maaaaar; wat deed toivonen??? Die bal voor open goal. Die moet er in en dan lul je nergens meer over. Dan word je tweede.. En dan heb je een geslaagd(er) seizoen.. Op zo’n moment!!

      /   Reply  / 
    1. Meersche Helden

      dat is het geluk van Twente, die komen steeds op het laatste moment goed weg, soms met een goal in de 88ste minuut, soms omdat Toivonen zijn kans mist.

        /   Reply  / 
  4. Ron

    Missen van toivonen is toch geen geluk van Twente??

      /   Reply  / 
    1. Vic

      Dat staat er ook niet..

        /   Reply  / 
  5. Ron

    Licht beide opmerkingen eens toe Vic?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>