PSV op penalties langs Excelsior.

Ik begrijp het wel: je gaat de rust in met een achterstand, in het begin van de tweede helft hebben Lens en Hutchinson een opleving en je staat opeens met 1-2 voor. En dan? De helft van onze tien spelers wilde vooruit, de andere vijf achteruit. En dan kom je dus nergens. Het eeuwige manco van het stramien waarin onze voetballers van Rutten moeten spelen.

Nou roep ik het al tijden: scheidsrechters in Nederland hebben een te groot ego. Deze fluitist besloot Excelsior in de slotfase een penalty te geven, na duidelijk aangeschoten hands. Maar dan denk ik toch altijd met weemoed (jawel, weemoed!) terug aan Salcido, die altijd verdedigde met de armen op de rug. Zag er vreemd uit, deed ook niemand anders, maar het voorkwam wel dit soort situaties. Dat de scheids ons vervolgens nog de wedstrijd en een fijne carnaval cadeau deed is natuurlijk prachtig, maar we moeten niet vergeten dat we hier, ondanks een zwaar veldoverwicht, wel heel goed zijn weggekomen. Ach weet je wat, vergeet het ook maar wel: weer een stap dichter bij de titel!