Vijf cruciale spelersduels tijdens PSV – Ajax.

Onder het motto ‘je kan eeuwig voorbeschouwen’ hier een overzichtje van Goal.com van vijf belangrijke spelersduels aankomende zondag.

Jeremain Lens vs. Daley Blind
Lens zal Blind, die zijn eerste PSV-Ajax speelt, willen afbluffen door continu de actie te zoeken. In de uitwedstrijd bij Anderlecht was de linkervleugelverdediger bij Ajax de zwakste schakel. Bij Lens kan het in een wedstrijd ook alle kanten op, wisselvallig als hij is. Tegen Blind zou hij het op papier moeten winnen.
Voorspelling: Lens wint

Erik Pieters vs. Miralem Sulejmani
Een interessant duel. Pieters moet de man in vorm bij Ajax onschadelijk maken. Sulejmani heeft vergeleken met een jaar geleden veel meer explosiviteit. Het gevolg is dat hij op snelheid doelpunten maakt. Pieters, de vaste linksback van Oranje, is al lang blij dat hij niet meer tegen Luis Suarez speelt. Misschien doet juist dat hem wel de das om tegen de opgeleefde Sulejmani.
Voorspelling: Sulejmani wint

Ola Toivonen vs. Eyong Enoh
Hier kan je op voorhand wel een leuke reportage over maken. Toivonen, die veel ogen op zich gericht zal krijgen, treft de breker en kaartenpakker van Ajax. Wetend dat de Zweed een provocateur van jewelste is, gaat dit een boeiend gevecht worden. Wie speelt het spel het best? Er schuilt een rode kaart in deze tweestrijd. Voor Enoh zou het wonderwel zijn eerste rode kaart ooit als Ajacied betekenen.
Voorspelling: Houden elkaar in evenwicht

Balázs Dzsudzsák vs. Gregory van der Wiel
Eredivisie Live maakte vorig jaar een mooi portret van de twee sterkhouders van hun ploeg. Ze zeiden veel respect voor elkaar te hebben. In maart treffen ze elkaar weer tijdens de duels tussen Nederland en Hongarije. Zondagmiddag alvast een voorproefje. Van der Wiel zal handen en voeten nodig hebben de in bloedvorm verkerende Dzsudzsák af te stoppen.
Voorspelling: Dzsudzsák wint

Orlando Engelaar vs. Christian Eriksen
Zekerheidje voor Ajax, op papier. Toch? Dan vergeet je echter dat Eriksen pas een van zijn eerste grote duels als tien gaat spelen. Het talent is de laatste weken echter wisselvallig. Wisselvallig is voor de vorm van Engelaar nog zacht uitgedrukt. De captain van PSV verkeert al weken in een vormcrisis. Het duel met Ajax kan een ideaal moment zijn voor de ommekeer.
Voorspelling: Eriksen wint

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>