Negatieve spiraal tussen supporters en spelers.

Het PSV-publiek was tot de komst van Fred Rutten behoorlijk verwend. Kampioenschap na kampioenschap werd binnengehaald het laatste decennium, sommige met mooier voetbal dan het andere maar er was altijd goed voetbal. Nu we al twee jaar geen kampioen meer zijn geworden en onze kunsten zelfs al een tijdje in de Europa League moeten vertonen is het publiek ook kritischer geworden.

Dit werd pijnlijk duidelijk toen een speler van NAC aangaf dat hij wel kansen had gezien, ‘omdat het PSV-publiek totaal niet achter hun team stond’. En ik moest hem tot mijn eigen afgrijzen gelijk geven. Een veel te groot deel van ons publiek zit 90 minuten lang op zijn stoeltje te staren, terwijl je als supporter toch ook de taak hebt om het team op te zwepen. Niet voor niets is Utrecht nauwelijks te kloppen thuis, dat publiek werkt als meer dan een twaalfde man voor ze.

Ook eigen spelers van PSV beginnen zich te ergeren aan de negatieve houding van sommige supporters, zoals Jeremain Lens: ”Ik vind dat ze soms veel te negatief zijn. Het komt inderdaad wel eens voor dat we niet het aantrekkelijkste voetbal spelen. In de meeste gevallen pakken we dan als team wel gewoon drie punten. Als we aan het eind van de rit kampioen zijn, hoor je niemand meer over die paar lelijke wedstrijden die we hebben gespeeld.”

En dat is natuurlijk ook wel zo, en zo slecht is het spel nou ook weer niet, want hoewel wij constant het idee hebben dat we te weinig op de aanval spelen, hebben we een doelsaldo die zijn weerga niet kent. Aan de andere kant is het ook niet voor niets zo dat er plannen zijn voor meer sfeervakken. Bovendien bleek uit een onderzoek dat het lage enthousiasme mede komt doordat het PSV-publiek redelijk oud is, en, zoals ik al begon, we aan ‘meer’ gewend zijn geraakt de laatste jaren.

Hopelijk kunnen we vanavond PSV weer een ronde verder duwen, en ik vermoed dat het zondag met de sfeer ook wel weer goed zal zitten. Hopelijk vanaf dan voor langere tijd, want we moeten achter onze club blijven staan, no matter what.

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>