De concurrenten van PSV (deel 3: Feyenoord).

Logo_Feyenoord1Nu de Eredivisieclubs zo’n 8 wedstrijden gespeeld hebben, lijkt het mij een goed moment om een eerste, korte balans op te maken. PSV zelf staat aan kop maar direct daarachter is een hevige strijd gaande. Welke clubs zijn bedreigend voor onze koppositie?

Op de vierde plaats vinden we Feyenoord terug. Dit is erg verrassend gezien de positie waarin Feyenoord zich de afgelopen seizoenen bevond. Onder leiding van Mario Been (en Leo Beenhakker) zijn de Rotterdammers weer aardig aan het terugkomen. Toch dient gezegd te worden dat Feyenoord wel heel veel mazzel heeft gehad tegen kleine tegenstanders. Tegen FC Twente daarentegen kwam het goed weg met een punt en tegen PSV was de club in eigen huis vrij kansloos. Spelers als Wijnaldum en Fer hebben zich aardig ontwikkeld, en ook de terugkomst van Vlaar is geen slechte zaak. Toch zijn er nog vrij veel rotte appels bij Feyenoord waardoor het niveau van het hele team nog niet bijster hoog is.

Is Feyenoord een concurrent van PSV? Nee. De club is goed teruggekomen van zijn dramatische seizoenen en het is ook prettig voor Feyenoord dat het mogelijk volgend jaar Europa in kan (voornamelijk financieel gezien). Een echte kampioenskandidaat is het echter nog niet, en daar wordt in Rotterdam niet anders over gedacht.

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “De concurrenten van PSV (deel 3: Feyenoord).

  1. Mark

    “Tegen FC Twente daarentegen kwam het goed weg met een punt”

    Je bedoeld vast dat Twente goed wegkwam met een punt?.. want over de gehele wedstrijd was het zeker Feyenoord dat de overwinning meer verdiende en niet Twente ;)

      /   Reply  / 
    1. Jona Auteur

      Ben ik met je eens. Maar op basis van de stand in de 89ste minuut was het toch Feyenoord die van geluk moest spreken met een punt.

        /   Reply  / 
  2. Ron

    Vrij veel rotte appels??? Was dat nou voor kreet? PSV staat boven aan en gelijk dit soort onzin. Wij gaan op het Ajax blog toch ook niet lopen roepen dat PSV het verrassend doet want vorig jaar was het knudde… Alleen moeten er nog rotte appels weg! Beetje minderwaardig dit!

      /   Reply  / 
    1. Jona

      Kijk naar de verdediging en keeper van Feyenoord. Dat is niet kampioenswaardig. En dan zeg ik niet dat onze keeper wel kampioenswaardig is…

        /   Reply  / 
      1. Ron

        Beetje kort door de bocht als ik eerlijk moet zijn. Dan is jullie keeper ook een rotte appel?

          /   Reply  / 
      2. Brian

        Keeper en verdediging niet kampioenswaardig?
        Keeper: Rob van Dijk doet het uitstekend. Hij is zekere factor en heeft nog altijd goede reflexen in huis. Natuurlijk is hij geen absolute topkeeper, maar in de Nederlandse competitie één van de beter. En Darley heeft wegens een blessure dit seizoen pas één helft gekeept en toen deed hij het absoluut TOP. Daar kun jij (ik denk dat je als PSV-supporter niet naar wedstrijden van Jong Feyenoord gaat) dus niks over zeggen.
        Verdediging: Ik denk dat Feyenoord juist een zeer sterke verdediging heeft. Ze hebben sowieso de beste twee backs van de Nederlandse competitie: Dani Fernandez en Giovanni van Bronckhorst. In het centrum is Vlaar een absolute topper voor de eredivisie en ik vind dat hij zelfs in het NL-elftal thuishoort. Bahia maakt inderdaad nog wel eens wat foutjes, maar in de loop der jaren zie je bij hem duidelijk een stijgende lijn. Hij is geen topmandekker, maar ook zeker geen slechte.
        Ik betitel Feyenoord nog lang niet als kampioenskandidaat, maar dat komt omdat ze nog niet volwassen genoeg zijn in wedstrijden als tegen PSV twee weken geleden, en niet omdat ze een slechte verdediging hebben.

          /   Reply  / 
  3. Rick

    Volgens mij heb je geen kennis van zaken! Ten eerste vind ik niet dat je mag praten van geluk als je het over de wedstrijd tegen Twente hebt, daar waren wij over de hele wedstrijd sterker en dus lijkt me die gelijkmaker meer verdiend dan geluk.

    Daarna heb je het over rotte appels, geef mij die namen want zelfs een speler als Denny Landzaat die jaren op het hoogste niveau van Engeland heeft gevoetbald heeft nog een goed gevoel bij dit Feyenoord!

    Ook ben ik het niet eens dat dit Feyenoord geen titelkandidaat is, we waren misschien tegen PSV niet volwassen genoeg om de overwinning mee te nemen naar Rotterdam. Maar ik durf er om te wedden dat deze wedstrijden in de 2e helft van
    het seizoen wel gewonnen worden.

    Aan het einde van het seizoen spreken we mekaar weer en dan kijken we of je het dan wel onafhankelijk kan bekijken!

      /   Reply  / 
    1. Jona

      Natuurlijk ben ik niet objectief, dat zal ik meteen toegeven. Maar ik kan je best de namen van basisspelers geven waardoor Feyenoord slechts een redelijk elftal heeft:

      Darley/van Dijk: beide geen topkeepers.
      Bahia: zeer matige verdediger.
      El Ahmadi: zeer goed bij Twente, bij Feyenoord onherkenbaar.
      Cissé: zwaar overschatte speler.

      Bovendien mist Feyenoord een type Engelaar-Simons die voor de balans in het middenveld zorgt. Zo’n speler hebben alle andere ‘topclubs’ wel: Schaars, Brama, De Zeeuw bijvoorbeeld.

        /   Reply  / 
      1. Ron

        Dan wil ik ze bij PSV wel even opnoemen. Cissé overschat?? Top 4 zat zo’n beetje achter hem aan!!

        Salcido??? Echt geen topper. Kromkamp? Toivonen? Isaksson?? Engelaar??

        Affelay komt een beetje in de richting, maar valt bij elke Europese topclub door de mand, loopt te veel met de bal en is blessuregevoelig.

          /   Reply  / 
        1. Jona Auteur

          Ik heb juist geprobeerd om BASISspelers van Feyenoord op te noemen. Salcido, Kromkamp en Toivonen zijn geen basisspelers dus die zijn geen argument. En Afellay is blessuregevoelig en dus misschien geen Europese top, maar zeker één van de beste spelers uit de eredivisie. Over Isaksson zei ik al dat hij niet kampioenswaardig is, Engelaar wordt steeds beter en bepalender en zat niet voor niets bij de EK-selectie vorig jaar…

          Vind dus niet dat je met sterke argumenten komt. Hoe goed spelers zijn is natuurlijk subjectief en ik heb daar een andere mening over dan Feyenoord-fans of (zoals jij) Ajax-fans. Ik blijf erbij dat Cissé overschat wordt, zoals ik ook al aangaf toen de interesse gemeld werd: http://psv.blog.nl/transfernieuws/2009/05/15/psv-wil-sekou-cisse.

            /   Reply  / 
  4. Ron

    PSV heeft een bredere basis dan Feijenoord. De drie dei jij noemt hebben bij mijn weten regelmatig in de basis gestaan hoor!
    Ik ben zelf Ajax fan maar vond toch dat ik het voor Feijenoord moest opnemen want jij kijkt puur en alleen door een PSV-bril

      /   Reply  / 
  5. Gert

    Ik weet niet of het verstandig is om te moeten/willen constateren dat je helemaal geen concurentie hebt.(zie alle delen)
    Met andere woorden PSV wordt met een straatlengte voorsprong kampioen.
    Hoewel ik een stuk beter PSV heb gezien dan het afgelopen jaar lijkt mij dit een erg voorbarige conclusie.Maar ja iedereen mag zijn/haar mening hebben.Ik hoop op een spannende strijd met altijd een terechte kampioen.Over 34 wedstrijden gezien kan daar geen misverstanden over bestaan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>