‘Zanka’ wil weg uit Eindhoven

 

(Foto: VI)

In de zomer van 2012 denkt het bestuur van PSV eindelijk een absolute topper binnen te halen voor de verdediging. Mathias Zanka Jørgensen maakte een paar seizoenen indruk bij het Deense FC Kopenhagen en wordt binnengehaald als ‘groot talent’. Anderhalf jaar later wil de 23-jarige Deen alweer weg. Een goede keuze voor beide partijen.

Zelf meent Zanka dat hij niet minder is dan het vaste centrale duo Jeffrey Bruma en Karim Rekik. “Ik heb een paar keer iemand mogen vervangen. In mijn ogen liet ik in die wedstrijden zien dat ik minstens zo goed ben als Bruma en Rekik, maar toch mocht ik dat niet over een langere periode laten zien”, aldus de boomlange verdediger tegenover Voetbal International.

Misschien dat Zanka in Spanje toch eens even goed achter zijn oren moet krabben. Trainer Dick Advocaat zag het vorig seizoen niet in hem zitten en ook Philip Cocu prefereert Jorrit Hendrix als eerste vervanger voor Bruma of Rekik. Alhoewel Zanka onder Cocu wel meer speeltijd krijgt.

In de wedstrijden die Zanka speeltijd kreeg, liet hij niet zien een geschikte basisklant te zijn. Met zijn lange lijf verloor hij geregeld cruciale kopduels en tackelend was het vaker mis dan raak. Niet Zanka, maar Manchester City-huurling Rekik en aankoop Jeffrey Bruma kregen aan het begin van dit seizoen te horen dat zij het vaste duo zijn. Na een half jaartje centen verdienen op de reservebank, kiest Zanka nu dus eieren voor z’n geld en hoopt hij elders wél geluk te vinden. Laten we het beste hopen.

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>