Heeft PSV die spits wel nodig?

As we speak is PSV een lekker potje aan het ballen tegen RKSV Halsteren. Driesje Mertens en Kevin Strootman zijn zojuist het veld in gekomen en eerstgenoemde heeft na vijf minuten al een assist en een doelpunt op zijn naam staan. Oefenwedstrijd of niet, dat is lekker binnenkomen. Daarnaast schijnt ook Ogbu een behoorlijke pot te spelen en is iedereen onder de indruk van Rabiu Ibrahim. En alsof het niets is heeft Zeefuik er in het eerste kwartier dat hij meedoet ook al drie ballen in het netje gelegd.

Gevolg is dat we met een middenveld en voorhoede zitten om je vingers bij af te likken. Dat blijkt natuurlijk niet uit het scorebord alleen, maar ook op papier. Voor het middenveld hebben we aan basisspelers Hutchinson, Strootman, Toivonen en Wijnaldum. Voorin kan Fred gebruik maken van Mertens, Lens, Zeefuik, Labyad (overigens geblesseerd geraakt), Ibrahim en mogelijk Ogbu. En dan ga ik gemakshalve al uit van het vertrek van Bakkal en Engelaar en reken ik niet op een terugkeer van Reis.

Conclusies: dan dien je gewoon kampioen te worden. Bovendien moet je je zeer hard afvragen of je nog wel een spits wil hebben, zeker als het zo’n lastige jongen als El Hamdaoui is. Wie ga je dan op de bank zetten? Toivonen? Was één van de sterkhouders van vorig seizoen. Wijnaldum? Heb je net 5 miljoen voor betaald. Lens? Bloeide als enige op de tweede seizoenshelft.

Nee, wat mij betreft proberen we eerst eens een degelijke verdediging neer te zetten, want daar ligt de focus op dit moment totaal niet. Ja, er komt een leuke zeventienjarige verdediger op stage, maar as I said: die is zeventien. Fredje kan kopen wie hij wil, als hij niet meer vooruit gaat voetballen gaan we toch weer in veel hachelijke situaties terecht komen met deze verdediging. En dat is niet nodig op basis van alle kwaliteit voorin. Vrijwel elke wedstrijd vol op de aanval is dus het devies. Dan maar winnen met 4-3, dan vermaakt het publiek zich ook weer eens.

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen

19 Reacties // Reageer

19 thoughts on “Heeft PSV die spits wel nodig?

  1. Escobar

    Op het moment dat Tyton de knie van Reis raakte, was een spits prioriteit nummer 1. En dat is nu nog steeds zo. Wedstrijden tegen amateurs zijn hierin toch niet bepalend bij het vormen van beleid? Zou wel erg opportunistisch zijn. Leuk dat Zeefuik het goed doet, ik hoop dat hij veel minuten mag maken achter de 1ste nummer 9 die PSV nog gaat halen.

      /   Reply  / 
    1. Jona Auteur

      Nee dat is waar. Al had Zeefuik er 10 gemaakt, dan had dat nog niet zoveel gezegd. Ik vind echter wel dat je met een voorhoede Toivonen, Mertens, Lens en Wijnaldum, met achter de hand nog Labyad, Ibrahim en Zeefuik, genoeg scorend vermogen hebt. Althans, als het alternatief is dat je Ajax 5 mil sterker maakt en een moeilijke jongen binnenhaalt.

        /   Reply  / 
  2. Hammer

    El Hamdaoui is best leuk, maar om een uitzondering te maken op salaris op de andere lijkt me overdreven. Die jongen moet maar eens zien dat hij de rust bij zich zelf en de club kan bewaren. een hoger salaris, scoren en een etterbal zijn daar maak je een elftal mee kapot.
    een hoog salaris, scoren en een toffe peer zijn dan stijgt het elftal naar grote hoogte en kan meneer El Hamdaoui zich legendarisch maken. met mooie en goed herinneringen tot in lengte der dagen. Maar ja je kan ook Bas dost nemen, jong. goed met een klein beetje geluk word het een super topper. Ik krijg bij die jongen altijd het gevoel dat is de nieuwe van Nistelrooy. ach het is maar een gevoel. of we clonen gewoon Willy van der Kuylen :)

      /   Reply  / 
  3. Koef

    Haal een beul achterin en laat de huidige voorhoede het lekker uitvechten. Er zit meer dan genoeg scorend vermogen in de ploeg en er kan flink gevarieerd worden qua opstelling. Kortom: geen El Ham halen maar een puike verdediger.

      /   Reply  / 
  4. hendrik

    mee eens voorin hebben we best aardige spitsen met ogbu,toivonen en zeefuik en het middenveld is nu ook goed met wijnaldum en strootman, dus ja een beer zoals alex toen destijds zou beter op zijn plaats zijn.maar goed een superspits is altijd goed, en dus is el hamdaoui niet verkeerd.

      /   Reply  / 
  5. Joost

    Natuurlijk hebben we een spits van formaat nodig. Nu zijn er nog geen blessures en schorsingen (op Toivonen na). Het lijkt me sterk dat alle sterspelers altijd beschikbaar zijn.

      /   Reply  / 
  6. Monique

    Ik droom nog steeds van een voorhoede met Metens op links,Lens op rechts Reis in de spits en Wijnaldum erachter……!

      /   Reply  / 
    1. Hahaha

      Ik droom dat er nooit meer een vrouw op het voetbal blog komt, en dat geld voor iedere blog.

        /   Reply  / 
      1. coen

        liever tien vrouwtjes op de voetbalblogs dan die twee achterlijke idioten zoals Paul en vooral hahaha de erkende blogvervuilers .ben benieuwd wanneer de rest van de blogbeheerders (psv .en feyenoord !vooral )die twee zieke idioten eraf flikkeren . wat een stelletje rand debiele rukkertjes .

          /   Reply  / 
        1. Hahaha

          Coen wij geven kleur op het blog & we komen voor de gezelligheid. Jij komt alleen maar om te stoken. Als je graag wilt stoken dan ga je maar op het gay blog kleine zielige jankert.

            /   Reply  / 
        2. Paul

          coentje ruk jj nooit,rukken is gezond voor je hersenen

            /   Reply  / 
    2. Paul

      ik droom nog steeds van Yoep van t Hek in de spits,lachen jo

        /   Reply  / 
  7. Psvfailliet

    Kopuh kopuh kopuh! Wordt weer een duur vreemdelingenlegioen. Je zou er een seizoenskaart van hebben! Az, Utrecht en Feyenoord in een mix! En bijna failliet! Lachertje..

      /   Reply  / 
    1. Jona

      Vreemdelingen slaat op verre buitenlanders, en niet over drie spelers uit de Benelux. Voor de rest mis ik even wat we van AZ halen.

        /   Reply  / 
  8. Ilona

    Het is nog maar de vraag of toivonen blijft dit seizoen…
    Transfer is nog niet gesloten. Dus ben bang dat we hem straks misschien ook nog moeten missen.. Flinke tegenvaller als hij naar het buitenland vertrekt,..
    Ook lastig voor zijn fans uit nederland:(

      /   Reply  / 
  9. Paul

    ik hoorde dat ze vandaag op de radio zeiden,het is 21september vandaag.en dat kon ik niet geloven,maar toen ik vammorgen uit het raam keek dacht ik,gut,klopt toch.Nou de zomer is wel weer heel snel voorbij gegaan.Of nog liver gezeg,hij begint eigenlijk nooit in dit kikkerlandje

      /   Reply  / 
    1. Hahaha

      Erg hè het begint op Noorwegen te lijken daar regent het 360 dagen per jaar. Trouws over regen gesproken een gestoorde gek heeft het daar ook laten regenen met kogels.

        /   Reply  / 
      1. Paul

        hahaha,ja,ongelovelijk wat daar geburt is,en die vent zag er van de buitenkant ook nog als normaal mens uit.Zo zie je maar,het kan ook in nederland gebeuren,eigenlijk kan het op elke hoek van de straat gebeuren,als je het noodlot tegen komt,dan ben je slecht aan de beurt.

          /   Reply  / 
      2. Paul

        stel dat zo n idioot onder de wedstrijd een vol voetbal stadion binnenloopt en begint te schieten met een mittrailleur.je moet er toch niet aan denken hoeveel idioten er tegen woordig rondlopen.

          /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>