Een ode aan Jetro Willems.

Het is hoog tijd voor een kleine ode aan Jetro Willems. Want natuurlijk hebben we dit seizoen een aanval en vooral een middenveld om van te smullen, maar achterin gaat het ook steeds beter lopen. Marcelo en Derijck wordt een stabieler duo, Manolev doet minder gekke dingen, maar voor mij is de revelatie achterin toch wel Jetro Willems. Want tussen alle miljoenenaankopen loopt een klein 17 jarig mannetje, die vlak voor de transferdeadline voor een paar ton werd overgenomen van Sparta.

Een meesterzet, zo is wel gebleken. Want het lot wilde dat halverwege de eerste seizoenshelft Pieters een zware blessure opliep, waarna logische vervanger Tamata hetzelfde overkwam. En dus was er totaal geen sprake meer van rustig meehobbelen in het tweede, maar werd Willems meteen voor de leeuwen geworpen. 17 Jaar oud, dat kan misschien als je een leuk frivool aanvallend middenveldertje bent (zoals Aissati of Afellay), maar ga er maar aan staan om een belangrijke pion te vormen in de degelijkheid die de defensie zou moeten zijn.

Jetro is daar met vlag en wimpel in geslaagd. Natuurlijk heeft hij een paar foutjes gemaakt, zoals bij Feyenoord, en gisteren zorgde vermoeidheid ervoor dat de 1-1 ontstond (al was dat natuurlijk niet alleen zijn fout). Toch stond hij er in al die wedstrijden wel, en bleef hij eigenlijk moeiteloos overeind tegen de beste buitenspelers van dit land (al lopen die natuurlijk bij ons, maar die daarna dan). Ook in de Europa League kon deze jongen ogenschijnlijk eenvoudig mee, waarmee hij voor iedereen heeft duidelijk gemaakt dat dit absoluut een enorm talent is op de linksback. Neem alleen zijn ingreep en het vervolg gisteren in de 68ste minuut, waaruit de kans ontstaat voor Toivonen. Ik raad iedereen aan om die nog eens goed terug te kijken. Ook op mentaal vlak hoeven we ons geen zorgen te maken, want als je met zoveel flair (en toch effectiviteit) durft te voetballen, iedere wedstrijd weer, dan verdient dat alleen maar heel veel respect.

Dan speelt hij ook nog op een positie die in Oranje zeer dun bekleed is, of ga ik nu te ver? Misschien wel, maar zou hij zoveel minder zijn dan Erik Pieters? Misschien dat de op safe spelende Rutten toch liever de ervaren Pieters op linksachter ziet, maar ook hem zal het grote talent dat schuilt in Jetro Willems niet ontgaan zijn. Ik vermoed dat Pieters nog wel het seizoen in de basis zal afmaken, maar ik verwacht dat bij een nieuw bod van Newcastle United van een miljoen of acht Pieters zijn tas mag gaan pakken. De komende seizoenen hoeven wij ons om één positie niet meer druk te maken, dankzij een 17-jarig ventje die we voor 8 ton hebben opgepikt. Zo kan het dus ook.

Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Een ode aan Jetro Willems.

 1. Monique

  Helemaal mee eens,wat een flair maar ook wat een kracht en die jongen is pas 17 !
  Gisteren ook weer een echt team gezien met een surplus aan voetballend vermogen…..en ja die glimlach op mijn gezicht gaat er voorlopig niet meer af !

    /   Reply  / 
 2. Joost

  Goed stukje. Willems is gewoon een baas die PSV moet koesteren. Na Pieters vind ik dit de beste linksback van Nederland.

    /   Reply  / 
 3. Bram

  Prima stuk. Dit klinkt misschien wat opschepperig maar ik vond vanaf de eerste paar keer dat ik die jongen zag spelen bij PSV echt dat het een topaankoop was. Hij is zo doortastend en toch fair in zijn ingrepen, echt geweldig. Hij is zo’n verdediger die met een harde maar cleane tackle een uitbraak onschadelijk kan maken. Om nog te zwijgen van zijn verre inworpen. En dan te bedenken dat hij pas 17 is. Enige zwakkere punt bij hem vind ik dat hij opbouwend nog niet enorm sterk is. Ook niet slecht, maar hij zou soms meer kunnen doen met zijn balbezit. Ik zie echter verder eigenlijk vrij weinig verschil met Pieters. Hopen dat we hem nog even kunnen behouden, ManU en Arsenal schijnen hem inmiddels ook te kennen…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>