Ola Toivonen spreekt.

Het AD heeft een column geschreven over Ola Toivonen en daarvoor heeft de krant hem ook geïnterviewd. De spits werd een aantal interessante uitspraken ontlokt: “Een club als PSV hoort in vijf jaar tijd driemaal landskampioen te worden.” Op de vraag waarom Zweedse spitsen fysiek zo sterk zijn: ,,Misschien heeft het te maken met de Zweedse manier van voetballen, het is zo verdedigend. Dan moet je als spits fysiek en technisch wel erg sterk zijn.” Over het gebruiken van PSV als opstap: “Natuurlijk droom ik ook van zo’n volgende stap. Maar nu denk ik aan PSV. Ik wil met deze club kampioen worden, misschien zelfs wel vaker dan één keer. We moeten een rol van betekenis spelen in de Champions League, zoals het team van Guus Hiddink. Daarna kijk ik verder.”

In de voorbereiding heeft hij het erg moeilijk gehad. Toch, als de voorhoede gaat lopen zou hij er zomaar eens 25 in kunnen gaan schieten. Dan moet hij wel blijven staan en niet elke wedstrijd gewisseld worden. Ik schrok echt toen hij tegen Cherno werd gewisseld voor Koef en Amrabat voor Lazovic. Gaat dit nou het derde seizoen op rij worden waarin geen echte spits gekozen wordt? Toivonen moet gewoon 10 wedstrijden op rij volledig spelen en als het niet loopt, dán brengt Rutten Koef maar.

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Ola Toivonen spreekt.

  1. ikke

    moet hij eerst een wakker worden in het veld lol

      /   Reply  / 
  2. gianny

    rutten heeft hem tegen cherno more niet ingezet. omdat hij moe is geworden. als spits heb je ook nooit de kracht om altijd in beweging te blijven.

      /   Reply  / 
  3. ikke

    idd hij moet eerst eens wakker worden in het veld is vaak niet scherp genoeg en als iets niet lukt gaat hij meteen in stand-by mode. Misschien wel beste kopper in de competitie maar voor de rest oogt het altijd zo moeizaam en te makkelijk en afvallende ballen anticipeert hij totaal niet op en hij verprutst nog net tevaak zeer grote kansen. Begrijp me niet verkeerd goede speler maar heeft een peper in zijn reet nodig

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>