Lazovic’ gemiste kans?

In juli 2007 werd spits Danko Lazovic, voor naar PSV-normen veel geld (7,5 miljoen), aangetrokken. Bij zijn komst naar Eindhoven sprak hij jubelende woorden over zijn ‘droomclub’, waar hij veel goals voor zou maken, maar vooral kampioen mee wilde worden. De gedrevenheid straalde er vanaf.

Nu, bijna twee jaar later, is Lazovic afgegleden tot het ‘enfant terrible’ van PSV. In zijn eerste seizoen scoorde hij slechts 11 keer in 31 wedstrijden, een stuk minder dan bij Vitesse (19 keer scoorde in 31 wedstrijden). Ook dit seizoen wil het niet lukken. In 19 wedstrijden scoorde de Serviër 6 doelpunten en moest hij voornamelijk van de bank toekijken hoe Koevermans en sinds dit jaar Toivonen de dienst uitmaakten. Uit frustratie besloot hij toenmalig trainer Huub Stevens op niet subtiele manier te wijzen op de aantrekkelijkheid van diens moeder.

Dit weekend mocht Lazovic, waarschijnlijk om zijn transferwaarde te behouden, weer eens vanaf het begin opdraven. Nadat Lazovic een goede kans werd ontnomen door Koenders, oversteeg zijn ego zijn geweten weer eens. Hij kaapte de bal voor de neus van de stomverbaasde Timmy Simons weg om zelf de strafschop te nemen. Na zijn goal moest hij nog wat energie kwijt en besloot hij zijn shirt uit te trekken (domme gele kaart die we vooral gewend waren van NEC-ers) en na een schlemielige handsbal kon hij inrukken. Door dat dit al de tweede geldboete is die hij dit jaar krijgt betaalt hij in ieder geval langzaam zijn eigen transfer terug, al hadden we dat liever met doelpunten gezien. Eigenlijk is Danko een type Dirk Kuijt (het temperament en werkvermogen van de Serviër was in elke actie te zien) maar helaas met minder talent en veel meer vedette-maniertjes. Misschien moet hij daarom na Feyenoord en PSV maar eens bij Ajax aankloppen…

Hoe nu verder met de man die werd binnengehaald als topaankoop (met bijbehorend prijskaartje), maar wiens transferwaarde de afgelopen twee jaar sneller gedaald is dan de AEX-index? In vrijwel alle media is dit seizoen op een gegeven moment wel gemeld dat Lazovic zou mogen vertrekken. PSV zou zijn lastige gedrag zat zijn, evenals de supporters die hem na afloop van de wedstrijd tegen NEC belaagden. De namen van vele mogelijke opvolgers (o.a. Beerens, Elia, VoH) passeren al de revue. Danko geeft zelf aan niet weg te willen, maar hij lijkt zijn kans bij PSV definitief verspeeld te hebben. Hij zou niet de eerste zijn die het dit jaar niet waarmaakt bij zijn ‘droomclub PSV’. Hij kan de rest van zijn schietgebedjes na gemiste kansen beter aanwenden voor een langer verblijf, al lijkt deze droom wel vervlogen.

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Lazovic’ gemiste kans?

  1. Pingback: Lazovic weer helemaal terug? | PSV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>