Wat te doen met Ritzmaier?

Het gaat lekker met Marcel Ritzmaier. De Oostenrijker die dit seizoen door PSV aan Cambuur Leeuwarden verhuurd is, maakt een prima indruk in Friesland en blinkt wekelijks uit. Zondag liet hij opnieuw zien dat PSV hem misschien wel terug moet halen in de zomer.

Wat hij tijdens SC Cambuur – PEC Zwolle deed was fantastisch: met een hakje en een draai omspeelde Ritzmaier zijn tegenstander fortuinlijk. Met die actie liet de jonge middenvelder zien dat hij dit seizoen bruist van het zelfvertrouwen. Al weken is de Oostenrijker de spelmaker van Cambuur Leeuwarden.

Maar daar bleef het niet bij: Ritzmaier maakte ook nog eens fraai de openingstreffer in de gewonnen wedstrijd (3-1).


Marcel Ritzmaier door goalsandmore

Contract verlengen?
Nog precies tien (officiële) wedstrijden heeft Ritzmaier om te bewijzen dat hij Eredivisie-waardig is. Vraag is echter wat er daarna met hem gebeurt. De middenvelder heeft nog maar een half jaar een contract in Eindhoven en kan dus voor niets de deur uit in juli. En nu?

PSV heeft een optie om het contract met Ritzmaier met een jaar te verlengen, maar de consequentie hiervan is wel dat de 20-jarige speler dan een fors jaarsalaris zal gaan ontvangen. De vraag is of PSV dit gezien de economische situatie van de club wel wenst te doen. Een definitief en gratis vertrek bij PSV ligt ook niet in de lijn der verwachting. Diverse clubs waaronder SC Heerenveen zijn geïnteresseerd. Het lijkt derhalve meer waarschijnlijk dat Marcel Brands Ritzmaier een meerjarig voorstel zal doen.

Mocht Ritzmaier zijn contract verlengen, dan is het nog maar de vraag of hij mag gaan voor zijn kansen in Eindhoven. De mogelijkheid bestaat ook dat PSV er dan alsnog voor kiest om hem voor een jaar te verhuren aan een subtopper in de Eredivisie. (bron: PSV Clubwatcher, Thijs Slegers)

Wat vinden jullie?

Wat te doen met Ritzmaier?

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>