Niet iedereen blij met aanwinst Ruiz

(foto: @bryanruizcr)

Hoofdcoach Philip Cocu liet afgelopen zondag weten wie de nieuwe rechtsbuiten voor de tweede competitiehelft is: Bryan Ruiz. De Costa Ricaan, die vorige week op huurbasis overkwam van het Engelse FC Fulham, werd met één training achter de rug meteen in het diepe gegooid. Hoewel Ruiz een duidelijke versterking voor PSV is, is niet iedereen blij met zijn komst.

Zo betekent de basisplek voor Ruiz dat Luciano Narsingh, Zakaria Bakkali en Florian Jozefzoon voorlopig kunnen fluiten naar speeltijd. Mogelijk dat Bakkali een nieuwe positie krijgt. De 17-jarige Belg viel in de topper tegen Ajax vlak voor tijd in als ‘nummer tien’. Iets heel anders dan zijn wenselijke positie. En ook niet echt iets voor de rappe Belg. Met zijn technische acties bewees de jonge PSV’er dat hij een ‘echte’ rechtsbuiten is.

Vooral Florian Jozefzoon zal het meest wakker liggen. De rechtsbuiten, die afgelopen zomer 250.000 euro overkwam van RKC Waalwijk, valt door de komst van Ruiz voorlopig buiten de wedstrijdselectie. Narsingh is nog steeds herstellende van zijn kruisbandblessure. ’Luciano is nog steeds niet  honderd procent na zijn kruisbandblessure, dat beseft hij zelf ook. Hij weet dat hij  ernaar moet streven om in het tweede  gedeelte van de tweede seizoenshelft  weer top te zijn. Daar moet hij nu  naartoe groeien’, aldus Marcel Brands tegenover Voetbal International.

WK
Voor Narsingh en Bakkali is speeltijd de komende maanden van levensbelang. Beide spelers kunnen komende zomer actief zijn op het WK in Brazilië, maar bondscoaches Van Gaal en Wilmots benadrukten eerder al dat mogelijke selectiespelers veel moeten spelen. Met dat vooruitzicht is een verhuur voor Bakkali misschien een goede optie. Zeker om weer tot de oude te komen. De Belg, die in het begin van dit seizoen furore maakte, kampt al weken met een vormdip en gebrek aan speeltijd maakt het allemaal niet rooskleuriger. Zeker ook omdat Bakkali niet meer in Jong PSV mag spelen, aangezien hij al vijftien wedstrijden in PSV 1 speelde. Benieuwd hoe de Belg hierop reageert. Misschien een leenverzoek?

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>