PSV lijdt zoals verwacht een groot verlies.

PSV heeft het afgelopen boekjaar 10 miljoen euro verlies geleden. En dat is niet zo schokkend, aangezien het missen van de Champions League natuurlijk een flink gat slaat in de begroting. En dus gaan we aankomend seizoen ongeveer dezelfde cijfers overleggen, tenzij Afellay en/of Dzsudzsák worden verkocht.

Heel pijnlijk natuurlijk, zeker als Reker er dan nog eens overheen gaat: “Nog meer dan voorheen zullen we de tering naar de nering moeten zetten”. Met ‘we’ bedoelt hij waarschijnlijk ‘ze’, want gisteren nam hij afscheid van PSV. Ik ben benieuwd of dit thema daar nog ter sprake is gekomen. Overigens is de 10 miljoen nog wel te overzien als je bedenkt dat Feyenoord tegen de 40 miljoen in de min staat, en Ajax dit seizoen 25 miljoen verlies maakt, maar toch..

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “PSV lijdt zoals verwacht een groot verlies.

 1. ander oog

  Nog niet heel zorgelijk omdat PSV een flinke buffer heeft in de vorm van het eigen stadion. Maar volgend jaar moet wel CL gespeeld worde omdat dat toch een hoop geld scheelt.

    /   Reply  / 
  1. ander oog

   Worden met een n natuurlijk, lastig dat snelle fouten niet hersteld kunnen worden.

     /   Reply  / 
 2. nlf

  reker waar is je beker
  reker waar is je schaal
  en die miljoen allemaaal

  010 en 020 jaja

  maar twente groei gewoon weer in begroting en nemen we cl niet eens meee
  en daar hebbe jullie het niet over
  nog een paar jaar en de (ouwe)top drie naar de kloten

    /   Reply  / 
  1. Meersche Helden

   in de top komen is makkelijk, er blijven das lastig. kijk maar naar Feyenoord

     /   Reply  / 
 3. edwin

  Als je iets over cijfers roept, moet je wel weten waar je over praat.
  10 miljoen verlies voor PSV is op de lopende begroting en staat los van schulden. Feyenoord heeft dit jaar een verlies geleden van 4 miljoen (vorig jaar nog 16!) en Ajax klaarblijkelijk 25 miljoen. Dus geen appels met peren vergelijken.
  Wat betreft de schuldenlast: Inderdaad 40 miljoen voor Feyenoord. Het stadion is een eigen NV waarvan de aandelen in handen zijn van de amateurtak!. Ajax heeft zijn hebben en houwen aan het volk verkocht in de vorm van aandelen. En PSV…. Zelfs Philips heeft er genoeg van!

    /   Reply  / 
  1. Jona Auteur

   Volgens mij staat er toch echt dat Feyenoord 40 mil in de min STAAT, en Ajax 25 mil verlies maakte dit seizoen. Daar is dus niets fout.
   Wat je vervolgens zegt kan over PSV ook gezegd worden wat betreft het stadion. En AEGON kan wel een groot contract afsluiten met Ajax, maar daarbij hadden ze toch ook wel gehoopt in de eerste drie jaar op zijn minst één keer in de CL terecht te komen.

     /   Reply  / 
   1. Arie

    Jona, dan is het dus toch appels met peren vergelijken, een totale schuld met de schuld van één seizoen.

      /   Reply  / 
    1. Jona

     Maar ik beweer ook niet dat ik gelijke delen met elkaar vergelijk. Ik breng gewoon twee feiten. Overigens heeft PSV een eigen vermogen van bijna 30 miljoen, voor de volledigheid ;)

       /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>