De concurrenten van PSV (deel 5: AZ).

azNu de Eredivisieclubs zo’n 8 wedstrijden gespeeld hebben, lijkt het mij een goed moment om een eerste, korte balans op te maken. PSV zelf staat aan kop maar direct daarachter is een hevige strijd gaande. Welke clubs zijn bedreigend voor onze koppositie?

Op basis van de stand moet je al meteen gaan twijfelen of AZ nog mee kan doen om de titel. De start van de landskampioen mag op zijn zachtst gezegd matig genoemd worden. De Alkmaarders hebben na 8 wedstrijden al evenveel punten achterstand op PSV en FC Twente. De laatste 4 wedstrijden werden zelfs allemaal verloren. Ronald Koeman lijkt toch een aardig overschatte trainer te zijn, iets wat veel PSV-fans al eerder geconcludeerd hebben. Aan de andere kant is het spelersmateriaal van AZ wel zo goed dat het toch in de hoogste regionen mee zou moeten doen.

Is AZ een concurrent voor PSV? Op basis van vorig seizoen moet je toch rekening met AZ houden. Als Koeman (of wellicht een andere trainer) het team weer aan het draaien krijgt zal het heus zijn wedstrijden wel weer gaan winnen. Toch is het team op het moment duidelijk zwakker dan vorig seizoen.

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker

1 Reacties // Reageer

One thought on “De concurrenten van PSV (deel 5: AZ).

  1. Gert

    Ik weet niet of het verstandig is om te moeten/willen constateren dat je helemaal geen concurentie hebt.(zie alle delen)
    Met andere woorden PSV wordt met een straatlengte voorsprong kampioen.
    Hoewel ik een stuk beter PSV heb gezien dan het afgelopen jaar lijkt mij dit een erg voorbarige conclusie.Maar ja iedereen mag zijn/haar mening hebben.Ik hoop op een spannende strijd met altijd een terechte kampioen.Over 34 wedstrijden gezien kan daar geen misverstanden over bestaan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>