PSV loot altijd lastige Kozakken Boys in KNVB Beker

EINDHOVEN – PSV – afgelopen seizoen nog verliezend finalist tegen AJAX – begint haar bekeravontuur in de tweede ronde tegen Kozakken Boys. De hoofdklasser versloeg vandaag Rhoda Boys met een afgetekende 3-0-overwinning en zegt zo’n 6.000 toeschouwers te verwachten tijdens de clash met de 8-voudig bekerhouder.

De fraaie ‘zilveren dennenappel’ heet – na sponsoreske uitspattingen als ‘Amstel Cup’ en ‘Gatorade Cup’ – eindelijk weer gewoon KNVB Beker en de voetbalbonzen in de Zeister bossen hebben tevens bepaald ook de opzet van het toernooischema maar direct rigoreus om te gooien.

Absurde regel

De laatste seizoen was het normaal dat een aantal clubs van naam (w.o. de landskampioen, bekerhouder en Europees acterende vereningingen) pas laat in het toernooi (1/8 finale) instroomde. Een absurde regel die er mede voor zorg gedragen heeft dat het nationale cuptoernooi sterk in waarde devalueerde; dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Engelse en Schotse equivalent van het evenement.

Leuker bekertoernooi?

Al zal Kozakken Boys in mei heus niet in een bomvolle Rotterdamse kuip strijden voor het blinkende kleinood… het bekerseizoen kan alleen maar leuker worden dit jaar. Al hoewel, slechts twee amateurclubs hebben zich weten te plaatsen voor de tweede ronde.

Dan maar duimen draaien voor de clubs uit de voormalige Eerste Divisie; de Jupiler League!

Ook al weer zo’n sponsormonster.

PROOST!!!

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>