PSV slacht Ajax af

Weinig actueel PSV-nieuws vandaag, daarom duiken we maar eens het archief in.

Vorige week hadden we het over Ralf Edström, de voorloper van PSV’s meest recente Zweedse aanwinst Ola Toivonen. Op 20 september 1975 scoorde Edström vier keer tegen Ajax. Hieronder vind je de prachtige beelden van deze heerlijke voetbalavond, met commentaar van good old Theo Reitsma.

Voor alle Ajax-fans die dit niet aankunnen en de behoefte hebben een reactie te plaatsen (“gaat zeker niet zo goed met PSV dat jullie het verleden in duiken” of zoiets), klik aub even ergens anders heen.

Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen

21 Reacties // Reageer

21 thoughts on “PSV slacht Ajax af

  1. Jack

    Een kop wordt geslacht….maar hier is het toch:
    PSV slacht Ajax af……? (Heel lang geleden dan…….)

      /   Reply  / 
    1. BlogFrank Auteur

      Je hebt helemaal gelijk, ik heb het aangepast.

        /   Reply  / 
  2. Geert

    Mooie beelden, maar ik snap alleen nie twat iedereen zo geweldig vind aan Theo Reitsma. Ik vindt het een verschrikking om naar de man te luisteren. Zo saai… Ook nu weer bij Eredivisie Live.

      /   Reply  / 
  3. Tim

    5 goals van edström geloof ik zelfs;)

      /   Reply  / 
  4. ik

    1975 kom op man… vorig jaar zijn jullie toch echt afgeslacht door Ajax *** straks weer… zien jullie over een paar weken in *** AMSTERDAM ***

      /   Reply  / 
    1. Bas

      Je hebt gelijk, dan mogen wij inderdaad niet kijken naar, laat staan genieten van dit filmpje. Bedankt man!

        /   Reply  / 
  5. pejjj

    en gewoon weer een sneue reactie van een ajacied en dan te bedenken dat juist de ajacieden (practisch) altijd over het verleden praten…..

      /   Reply  / 
  6. Martjjn

    gaat zeker niet zo goed met PSV dat jullie het verleden in duiken

    :)

      /   Reply  / 
  7. ik

    bij AJAX hebben we tenminste een verleden om over te praten… dus geniet van die oude beelden uit ’75 meer zal je niet zien… zal eerst wat gloeilampen vervangen kennen jullie strijden met groningen heereveen voor de 3de/4de plaats ***

      /   Reply  / 
  8. Bootjuhh

    Of we kijken alleen naar de laatste 10 jaar waarin psv 7 keer kampioen is geworden?
    Dat mag ook als jullie dat liever willen. Of naar de laatste 5 jaar waarin we 4 keer kampioen zijn geworden?
    Of kijken we alleen naar dit jaar, waarin ajax ook geen kampioen wordt??
    Ik snap wel dat het commentaar gemaakt wordt over strijden om de 3/4de plaats, nu kan het een keer, komt niet vaak voor dat ajax boven PSV staat!
    Mooie beelden!!!

      /   Reply  / 
  9. twent

    Hihi
    eindstand in mei is
    1 az
    2 psv
    3 twente
    4 ajax
    jammer maar helaas voor ajax psv komt weer terug maar mist maar net de titel, wente blijft het gewoonheel goed doen en ajax laat op belangrijke momenten punten liggen (kwaliteit ajax)

      /   Reply  / 
  10. ..

    zo dan we da ook met tiovonen

      /   Reply  / 
  11. ik

    wat zeg je nou? heb je wat gebruikt of zo… ***

      /   Reply  / 
  12. ik

    dat waterijsje bakt er ook niks van… ***

      /   Reply  / 
  13. anton

    Hoe de competiie ook afloopt; PSV blijft, zelfs bij een kampioenschap (onwaarschijnlijk!) een fletse provincieclub, net als AZ (maar die voetballen een stuk beter!). Dergelijke clubs zullen zich, qua uitstraling, NOOIT kunnen meten met AJAX en (jawel!)Feijenoord. Het verhaal van het dubbeltje dat nooit een kwartje wordt!
    De club probeert nu een beetje ‘mee te doen’ door een opvallend slecht beleid te voeren op transfergebied. Zodoende delen ze nu ook nog in de sportieve malaise! Jammer jochies!

      /   Reply  / 
  14. jos

    We moeten het hebben over de competititie vervalsing die plaats heeft gevonden. Ajax had een prog. dat ze na europese duels een onderlinge com. speelden tegen ander ned. uefa deelnemers. HIerdoor hebben ze geen last gehad van de europese verplichtingen. In tegenstelling tot de nr. 1 en 2 van vorig seizoen, psv en twente, die niet zo ingedeeld waren.Hierdoor heeft twente en psv punten verspeeld.Verantwoordelijke man van de knvb voor dit programma…….Van Praag..oud voorzitter van……..ajax…….

      /   Reply  / 
  15. ik

    oja joh… kan me ook nog wel herinneren vorig seizoen zijn wij ook flink benadeelt door een aantal stakingen van agentjes dus over vorig jaar hoef jij het niet te hebben denk ik. ***

      /   Reply  / 
  16. peter

    In twente zijn we ook er verbaast over deze indeling. Ajax heeft iedere keer na een europees duel een tegenstander gehad die ook europees heeft gespeeld. Twente en psv moesten iedere keer tegen fitte tegenstanders voetballen. En dan ook allemaal zware uitwedstrijden(az, vitesse, utrecht ed).

      /   Reply  / 
  17. anton

    Allemaal kleinzielige reacties van slechte verliezers! Als PSV niet kan winnen van fitte ploegen (lees: ploegjes)in het kleine Nederland, waar het tot voor kort eenoog was in het land der blinden, dan is er toch iets mis?
    Wordt toch wakker jongens, PSV is nu eindelijk ook een modaal ploegje waarvan we er al een heleboel hebben in Nederland. Het kan van (bijna) iedereen winnen en van iedereen verliezen! Spannend toch?

      /   Reply  / 
    1. kampioen

      psv was dus eenoog?goed gezien voor een blinde.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>