PSV wint maar verliest Toivonen

PSV heeft vanmiddag na een rommelige en bizarre wedstrijd drie punten meegenomen uit Volendam. Het spel was niet echt goed, maar de doelpunten vielen als rijpe appels, met de uiteindelijke eindstand van 3-5 tot gevolg. In de tweede helft werd Ola Toivonen met rood naar de kant gestuurd, vanwege een vermeende elleboogstoot.

De Zweedse spits wapperde een aantal keren nogal opzichtig met zijn armen, en scheidsrechter Pieter Vink trok direct rood na een luchtduel. Het leek geen bewuste elleboogstoot, maar Toivonen zal tegen AZ wel ontbreken helaas, en misschien nog wel langer.

Voordat hij rood kreeg had Toivonen van zich doen spreken met een doelpunt uit een vrije trap, een assist, een veroorzaakte strafschop tegen en een gele kaart. Na vier duels staat hij op drie treffers, twee gele prenten en een rode kaart. Saai is anders.

De overige goals kwamen op naam van Edison Méndez (2), Jérémie Bréchet en Otman Bakkal. Dwight Lodeweges was blij met de drie punten, maar waakte voor al te veel optimisme. ”We zijn voor onze tentamens geslaagd, de examens beginnen volgende week.” Extra opsteker was het puntenverlies van de concurrenten Ajax, FC Twente en FC Groningen.

Ibrahim Afellay kwam niet ongeschonden uit de strijd. Vanwege een belachelijke tackle van achteren (rood voor Jack Tuyp) is het nog onzeker of de middenvelder deze week met het Nederlands elftal afreist naar Tunesië.

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “PSV wint maar verliest Toivonen

 1. PSV

  kunnen ze niet in beroep gaan zodat toivonen toch kan spelen?

    /   Reply  / 
  1. BlogFrank Auteur

   Hm, zou kunnen wellicht, hangt er vanaf wanneer de zaak dan behandeld wordt.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>