PSV neemt initiatief op transfermarkt

Door bij Manchester City een bod neer te leggen voor verdediger Karim Rekik, wil PSV de zaken in eigen hand nemen. Niet afwachten, maar handelen. Gelijk heeft de club. Door af te wachten legt de club namelijk het lot in handen van anderen en dat is nooit goed. PSV hoopt dat City hapt en de speler laat gaan. Het contract van Rekik bij de ‘lichtblauwen’ uit Manchester loopt nog een jaar door. Het feit dat Rekik nog geen nieuwe aanbieding heeft gehad van zijn broodheer zegt mogelijk iets over de prioriteit die City daaraan stelt. Een niet al te hoge dus.

PSV staat voor een drukke zomer. Een landstitel heeft een zuigende werking op de spelers van de kampioen, daar weten ze bij Ajax alles van. Bij PSV hebben ze ook gezien dat Ajax de afgelopen vaak laat in het transferwindow nog cruciale spelers kwijt raakte en daar de rest van het seizoen achteraan liep. Nou kan dat PSV ook gebeuren – voor elke speler staat namelijk een niet te weigeren bedrag – en dus wil de club proberen vroeg in de zomerstop zijn zaakjes op orde te krijgen. Het is een kwestie van indekken. Zo heeft Locadia al te horen gekregen dat hij in geen geval mag vertrekken. Nou zal het met de belangstelling voor de jongeling wel loslopen, maar PSV wil erop voorbereid zijn dat er mogelijk nog een bod komt op Luuk de Jong. Nou wil de club hem in principe niet laten gaan, maar als er een ‘belachelijk’ bedrag kan PSV ook geen dief van de eigen portemonnee zijn.

Marcel Brands is dezer weken dus vooral bezig met vooruit werken, vooruit kijken en scenario’s bedenken. Wat als dit? Wat als dat? Alles is mogelijk. Zo kan de club er ook serieus rekening mee houden dat er geboden gaat worden op Jetro Willems. Dan is het prettig als je direct kunt schakelen, als het nog een kwestie is van ‘een klap erop geven’.

Dat klinkt natuurlijk gemakkelijker dan het is, want potentiële opvolgers van PSV-spelers hebben ook hun eigen agenda, evenals hun clubs. Vandaar dat het nog wel even spannend blijft in Eindhoven. Voor Marcel Brands zit er deze zomer geen vakantie in.

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>