Aissati laat nog eens van zich horen

Ismaïl Aissati was ooit een enorm talent bij PSV. Het debuut in de competitie kwam op 28 augustus 2005, in de uitwedstrijd tegen Roda JC. Al snel volgde het debuut in de Champions League, op 19 oktober 2005 in de uitwedstrijd tegen AC Milan. Aissati kwam in de 63e minuut in het veld voor de Braziliaan Robert en werd zo de jongste Champions League-debutant voor PSV ooit (Aissati was 17 jaar en 64 dagen oud).

Aissati bij zijn invalbeurt in de Champions League.

Aissati bij zijn invalbeurt in de Champions League.

Toch brak hij niet echt door en hij werd uitgeleend aan FC Twente. Daar maakte hij furore aan de hand van Orlando Engelaar, waarna PSV hem een seizoen later maar wat graag weer terughaalde. Onder Ronald Koeman werd hij evenwel geen vaste waarde, reden voor hem om aan het einde van dat seizoen te tekenen bij Ajax. We schrijven juli 2008. Aissati (26) had toen een duidelijke reden om over te stappen. “Er werd bij PSV vaak getwijfeld: ze wisten niet of Ibrahim Afellay en ik samen konden spelen”, zegt hij nu tegen Ajax Showtime. “Ik was op zoek naar een nieuwe start. Toen kwam Ajax met een verhaal dat me aansprak. Maar het was echt een hele moeilijke beslissing om PSV te verlaten, want ik heb toch alles aan die club te danken.”

In 2012 maakte Aissati, die op 12-jarige leeftijd al in de opleiding van de Eindhovenaren belandde, een fraaie goal namens Ajax, tégen PSV. “Het was naast een mooi doelpunt ook een erg belangrijk doelpunt. Het was echt een fantastisch moment, maar ik moet je eerlijk bekennen: het was eigenlijk de bedoeling dat iemand de bal erin zou koppen, maar toen vloog-ie er heerlijk in.”
Ook bij Ajax wist Aissati zijn talent nooit echt waar te maken. Na twee matige seizoenen verhuurde Ajax hem aan Vitesse, dat een optie tot koop erbij kreeg. Vitesse wilde die optie lichten, maar kwam niet tot overeenstemming met de speler zelf over een contract, waardoor Aissati noodgedwongen terugkeerde bij Ajax.
Na een redelijk seizoen gaf Ajax aan wel met hem door te willen, maar ook nu was Aissati niet tevreden over de aanbieding die hij kreeg. En dus zwaaiden de Amsterdammers hem uit.

Aissati tekende in augustus 2012 een 4-jarig contract bij het Turkse Antalyaspor. Aissati kende daar een sterke eerste seizoenshelft en ontpopte zich tot spelverdeler. Door zijn sterke optreden waren er Russische clubs die er belangstelling voor hadden om hem over te nemen van Antalyaspor. In september 2013 stapte hij over naar de Russische club Terek Grozny dat een dikke 3 miljoen euro betaalde aan de Turkse club. Aissati tekent een contract voor drie seizoenen. Ook daar wil het niet echt vlotten met hem. Er was zelfs al even sprake van een terugkeer naar Antalyaspor. Zijn status bij de club in Tsjetjenië is ongewis.

Het lijkt erop dat Aissati’s loopbaan als een nachtkaars uitgaat. Dat heeft hij aan zichzelf – en mogelijk zijn zaakwaarnemers – te danken. Aissati is typisch een speler die zichzelf immer schromelijk heeft overschat en ook altijd een veel te hoge toon aansloeg. Hij kon/kan goed voetballen, maar wist nooit zijn plaats. Het is nog niet te laat. Mogelijk dat een goede subtopper in Nederland hem op kan halen daar in Grozny. Het geld zal er goed zijn, maar hij lijkt zich er niet erg op zijn plaats te voelen. Aissati moet zichzelf opnieuw zien uit te vinden en kan daarbij profiteren van alle lessen die hij hopelijk geleerd heeft.

t.

Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>