De champagne staat klaar

Het ging wat moeizaam, maar PSV won de mogelijke ‘kampioenswedstrijd’ met 3-1 van PEC Zwolle. Binnen is de titel officieel nog niet, maar dat zou vandaag kunnen veranderen indien Ajax verliest hij Heracles. De kans daarop is evenwel niet groot. Maar voetbal blijft voetbal, dus alles is mogelijk. De PSV’ers beleven de wedstrijd in Almelo thuis en zullen elkaar via de groepswhatsapp vast op de hoogte houden van een en ander. De selectie heeft de rest van het weekeinde vrijaf. De huldiging en het feest vindt pas volgende week plaats na de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen.

PSV startte gisteren furieus aan de wedstrijd terwijl het ‘Fritsje Philips, we worden kampioen’ van de tribunes rolde. Na kansen voor Adam Maher en Jeffrey Bruma werd het al in de twaalfde minuut 1-0 door Wijnaldum. Hij schoot hard raak op de voorzet van Luciano Narsingh.

Joshua Brenet scoorde met een schitterend afstandsschot.

De Eindhovenaren hadden de score daarna direct op kunnen voeren als de jubilerende Jetro Willems (honderdste duel), Maher en De Jong iets scherper waren geweest. In plaats daarvan ging de Brabantse storm halverwege de eerste helft liggen en maakte PEC Zwolle na een half uur uit het niets gelijk. De volledig vrijstaande Maikel van der Werff kon simpel raak schieten uit een hoekschop van Bart van Hintum.

PSV was na die gelijkmaker even van slag en direct na rust kreeg PEC zelfs kans om op voorsprong te komen na een mooie aanval via de snelle Jody Lukoki, terugleggen van Tomas Necid en een schot van Jesper Drost dat maar net gekeerd kon worden door doelman Jeroen Zoet. Even later viel het doelpunt aan de andere kant. Joshua Brenet knalde schitterend raak van grote afstand. Depay had de wedstrijd definitief moeten beslissen, maar tot twee keer redde de uitstekend keepende Hahn. Ook Narsingh miste een handvol grote kansen. Dat kwam PSV bijna duur te staan, maar een knap schot van Thomas Lam belandde in de 78e minuut op de lat. In blessuretijd stelde De Jong de 25e competitiezege alsnog veilig.

Zo kende PSV vrijdagavond het geluk van een aanstaande kampioen.