Column: PSV is ín

Gezien de nakende landstitel is PSV ín. Hartstikke ín. Bij de supporters natuurlijk, hopelijk bij het bedrijfsleven, maar zeker bij spelers die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Als Champions League-voetbal een van de emolumenten is, maakt dat een club  bijzonder interessant voor spelers én hun makelaars.

Laat PSV zich geen illusies maken als het daarover gaat. PSV wordt nog altijd beschouwd als een opstapje naar de Premier League, de Primera División of, tegenwoordig ook, de Bundesliga. In dat licht mag ook de belangstelling van Ibrahim Afellay worden bezien. Afellay wil helemaal niet terugkomen om PSV triomfen te bezorgen. Natuurlijk, als het lukt is het mooi meegenomen, sterker nog, het is alleen maar goed voor de marktwaarde. Maar PSV – of de Nederlandse competitie – is geen eindstation voor spelers als Afellay.

Eigenlijk voelt hij zich te goed voor PSV, ‘maar oké, als het goed is voor mijn loopbaan, waarom niet?’ Zo zal een speler als Afellay denken. Lekker even terug op het oude nest. Terug bij de familie. Terug op de heerlijke, warme, familiale Herdgang. Lekker aanvallend voetbal spelen, mooie assists produceren en zelf ook een paar mooie goaltjes maken. En dan, huppakee, op naar die mooie club in de Premier League. Daar moet het toch lukken. Barcelona, dat was misschien ietsje te hoog gegrepen. Duitslans, dat is iets te strak, iets te fysiek, te pünktlich. Maar de Premier League, daar moet het lukken!

Een jaartje PSV, dat is heerlijk. Even het geschonden blazoen oppoetsen en dan weer verder.

Maar moet PSV dat wel willen? Natuurlijk, je kunt er een jaartje van profiteren, maar als zo’n speler de ontwikkeling van een jonkie in de weg staat? Doe het dan niet! Want ook die is mogelijk snel weg, maar dan wel tegen een mooi bedrag.

Ik zeg je: het gaat ophouden. Uiteindelijk gaat Nederland de strijd winnen van het geld. Het kan nog een tijdje duren, maar het gaat geschieden. Er gaat heus weer een Nederlandse club de Champions League winnen. Omdat voetbal hier nog voetbal is, niet louter business. En je weet hoe het gaat met ‘business’. Uiteindelijk blaast het zichzelf op. Gewoon omdat de mens geen maat kan houden. Altijd maar meer wil.

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>