Jaap Stam vindt het jammer dat Mark van Bommel voor PSV en NIET voor Ajax koos

AMSTERDAM – Oud-PSV’er Jaap Stam (momenteel trots in de Mokumse branding) lijkt zijn clubliefde voor zijn vroegere Eindhovense broodheer voorgoed kwijtgeraakt te zijn. Hij vind het zelfs nodig om het arrogante imago van Ajax flink wat te verzachten en haalt hierbij oud-ploeggenoot Mark van Bommel aan.

Volgens Stam verkoos Van Bommel (toen hij in 1999 bij Fortuna Sittard vertrok, red.) PSV boven Ajax vanwege de slechte verhalen over de sfeer bij de Amsterdamse club. Stam voelt zich echter als een vis in het spreekwoordelijke hemelvocht bij de legendarische club uit het westen en noemt het arrogante imago van zijn huidige club onterecht. "Als iemand dat een keer op Tv roept, wordt dat meteen overal klakkeloos aangenomen. Het is zonde want Mark van Bommel heeft mede door dit imago voor PSV gekozen."

Jaap Stam bij PSV (1995-96 t/m 1997-98):

- 1x landskampioen
- 1x KNVB Beker
- 2x Johan Cruijff Schaal

Mark van Bommel bij PSV (1999-00 t/m 2004-05):

- 4x landskampioen
- 1x KNVB Beker
- 3x Johan Cruijff Schaal

Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker

32 Reacties // Reageer

32 thoughts on “Jaap Stam vindt het jammer dat Mark van Bommel voor PSV en NIET voor Ajax koos

  1. Luke

    En wat was de reden dat Japie een aantal jaar geleden voor PSV koos en niet voor Ajax?

      /   Reply  / 
  2. guypsv

    Wacht maar huichelaar!!!!!
    Jouw wacht een warm onthaal in Eindhoven!!!

      /   Reply  / 
  3. Martin

    Wacht maar af rat wat jou gaat gebeuren!

      /   Reply  / 
  4. feyenoordinhethart

    wat gaat hem gebeuren dan ?

      /   Reply  / 
  5. PSV4LIFE

    Vuile vieze klootzak!!!

      /   Reply  / 
  6. ajacied

    jong, doe lekker triet als we uit tege jullie moeten en fluit hem maar uit. hij heeft gewoon gelijk het imago van ajax wordt altijd door iedereen overdreven, waardoor veel spelers afschrikken om voor de club te spelen. Stam heeft voor beide clubs gespeeld duss zal echt geen onzin uitkrame, en als jullie hem hadde wille hebbe had jullie cluppie sneller moete handele. beetje respect voor deze oud psv-er duss. wij floten culina, reiziger, lamey enzzz ook niet uit.

      /   Reply  / 
  7. LuKaLiKe

    wat een zielig menneke… ongelooflijk dat hij dit durft te zeggen. het menneke is pas enkele maanden bij ajax en meent nu al het recht e hebben zo te spreken. laat me niet lachen jaap. en dan behoor jij tot de vedettes van ajax? sneyder is nog volwassener om zo iets niet te zeggen. fl*kker op man!!

      /   Reply  / 
  8. LuKaLiKe

    ajacied…. hebben die ooit zo’n woorden over e sfeer van ajax gesproken? d8 het niet. ben allang blij, wie gaat iemand nou twee jaar betalen, terwijl ie maar 1 jaar wil spelen

      /   Reply  / 
  9. Oostfront

    Dat wordt lachen als die vuile rat naar eindhoven komt. We maken het voetbal voor hem onmogelijk in eindhoven. Vuile overloper

      /   Reply  / 
  10. Hans

    Mooi al die reacties uit eindhoven, vergeten jullie niet al die overlopers de andere kant op? Één keer gaat er iemand van psv naar Ajax en meteen grote mond!

      /   Reply  / 
  11. Okkie

    In Eindhoven hebben ze allen maar verstand van gloeilampen, zielig familie clubje uit het zuiden die oud spelers uit fluiten stelletje stakkers!!!

      /   Reply  / 
  12. Kimo

    Jaap koos destijds voor PSV, omdat Ajax toen geen belangstelling had. Ajax had toen een aardig centrum met Blind/de Boer of Rijkaard…

    Stam sliep vroeg echter ook in een Ajax-pyama en nu deze club langs kwam heeft hij zijn kans gegrepen. Ondanks het feit zijn oude werkgever PSV ook interesse had. Bovendien wilde Stam in Kampen gaan wonen en dat ligt aanzienlijk dichter bij de Arena dan bij het Philipsstadion.

    Jammer zijn sommige reacties hierboven. Webhooligans… We zullen afwachten hoe stoer jullie straks zijn. (win eerst maar eens van AZ, anders is het helemaal geen topper meer…) Laf dat velen het vooral over de thuiswedstrijd (voor ons uit) hebben als het over acties tegen Jaap gaat. Ik zou zeggen kom ook eens langs bij Ajax-PSV, gezellig! Alleen de meeste schijters blijven dan thuis in Eindhoven en laten hun maten, in een half leeg leeg vak, twee keer driekwartier voor lul staan.

    Hierbij graag een oproep aan alle Philips-supporters. Neem het woord overloper niet meer in de mond als het om een Ajacied gaat die ook ooit eens voor PSV heeft gespeeld. Het is namelijk nogal zielig en lachwekkend. Stam is bovendien ook nog eens helemaal niet opgeleid in Eindhoven. Lees het volgende incomplete rijtje door Ajax opgeleide spelers en ik zou zeggen zwijg verder:

    Vanenburg, Lerby, Arnesen, R. Koeman, Kieft (allen EC1 in ’88 met PSV, beker is misschien wel voor de helft van Ajax), Reiziger en nu weer godenzoon Kluivert. En wat dachten jullie van oud Ajaxtrainer Ronald Koeman na 1 jaar Benfica in dienst nemen met ras ajacied Tonnie als assistent? Allemaal vuile overlopers?

    Het lijkt juist wel beleid in Eindhoven dat men alles wat uit Amsterdam komt goed vindt. Dus koppen houden over overlopers. Jaap is van jongs af aan Ajacied en speelt nu eindelijk in zijn geliefde shirt. PSV was een van de vele werkgevers die in zijn carriere voorbij zijn gekomen, zaols Zwolle, Cambuur-Leeuwarden, (toen pas) PSV, Man Utd., Lazio en Milan.

    Gegroet Callimero’s!

      /   Reply  / 
  13. LuKaLiKe

    heey kimo… allereerst wil ik zeggen dat je eerst maar eens naar je eigen supporters moet kijken. toen bekend was dat kluivert naar PSV kwam, stonden de sites bol van uitlatingen naar kluivert toe. ten tweede heeft stam altijd gezegd alleen voor PSV te willen voetballen. daarnaast zijn al die overlopers in 88 pas echt doorgebroken onder het beleid van hiddink, niet omdat ze uit de jeugd van ajax komen. en ik hoor de exajacieden bij PSV geen onrust stoken aan de 020 zijde. en iedereen weet dat in eindhoven het een stuk warmer is dan de zakenlui die bij ajax op het veld staan

      /   Reply  / 
  14. Kimo

    heey LuKaLiKe… Ik heb weinig of geen foute reacties van Ajacieden gehoord of gelezen. Wel teleurgestelde reacties, maar KLUIVERT heeft gescoord in Wenen en blijft VOOR ALTIJD GOEDENZOON EN DUS AJACIED!

    De meeste van die ’88-ers hebben samen met de verlosser JC in Ajax 1 gespeeld en later onder hem getraind. Die spelers roepen nu allemaal dat ze nou juist van hem zoveel geleerd hebben…

    Overigens heeft ook Rijkaard zich toen bijna laten verleiden door het betere geld van de gloeilampen. De obscure psv-bestuurders lieten hem achter op een bierviltje een contract tekenen. Dit contract bleek later ongeldig. Maar wereldvoetballer Rijkaard werd door de bureaucratie, maar vooral ook door het gedrag van het psv-bestuur verbannen naar Portugal!

    Verder praat je over warmte. Ik zou zeggen maak eens afspraak met Ooier en dan zul je er achter komen dat PSV lang zo warm niet is als jij denkt. Wat dat betreft had ex-voorzitter Westerhof goede zaken gedaan en dit warmte-fabeltje voorgoed naar de maan geschoten.

    Verder is het jullie, en jou dus ook niet LuKaLiKe, nog steeds niet duidelijk, maar PSV (hoeveel prijzen jullie ook nag gaan winnen) doet eigenlijk niet mee. Het is en blijft toch provinciaal bedrijfsvoetbal bij jullie. Geen historie en dat weegt echt heel zwaar. Ga dat nou eens inzien met z’n allen daar in Brabant. Mokum is gewoon de machtigste.

      /   Reply  / 
  15. Psv er

    Waar zijn die laffe 020 ers nu in de Campions league ik hoor jullie nu niet nu wij boeren voor de 3e keer op rij de tweede ronde gaan bereiken jullie denken te kunnen teren op alleen 1995 met een lucky goal maar de keiharde realiteit is toch echt dat jullie tegen de nr 16 van Belgie en de nr laatst van Oostenrijk moeten spelen in de afdankertjes cup.Psv eindhoven lalalalalala

      /   Reply  / 
  16. Berrie

    FF reactie op Kimo van een PSV supporter,

    Kimo, je hebt helemaal gelijk. Vind het erg suf dat er zgn supporters zijn die nu Stam onder gaan schoffelen. Slaat echt heeeeeelemaal nergens op. Als je het trouwens goed leest schrijft hij eigenlijk ook helemaal niets geks.
    Enfin, wat Jaap Stam alleen nog niet weet, is dat nu de sfeer misschien prettig is maar het gaat ook nog wel redelijk. Was hij een paar jaar gelden in de muziektempel beland dan had hij deze uitspraak denk ik niet gedaan, en al helemaal niet de periode daarvoor. (en dan praat ik over een hele lange periode)
    Kijk, vraag nu eens aan alle ajaxcieden (oud) waar ze hun LEUKSTE tijd hebben gehad. Ik denk dat ze op 1 hand te tellen zijn. Zelfs Cruijff zal niet Ajax noemen. Let wel de leukste tijd, niet de meest succesvolle.
    Als je het over plezier hebt dan zul je toch elders moeten spelen.
    Bij Ajax zijn in het verleden alleen maar vervelende dingen gebeurt, zowle met spelers, als met trainers als met bestuur etc.
    Dus, willen spelers vanwege de sfeer naar Ajax??? Ik denk in de meeste gevallen niet.
    Dat is dus ook de reden waarom er al menig ajaxcied naar PSV is gekomen, met of zonder omweg.
    En oh ja, Lerby, Arnesen, Lamey, Koeman zijn natuurlijk geen ras echte Ajaxcieden he? Nu niet overdrijven. Romario is ook geen opgeleide PSVér, dus niet overdrijven, of leggen jullie de lat weer ergens anders neer nu?

    Laten we Stam’s keuze respecteren, goede voetballer maar geen miljoenen waard voor 2 jaar, dus succes ermee.
    Laten we zien wie er in april op het balkon staat. Ik hoop in Eindhoven anders worden er weer tonnen belastinggeld aangebroken voor het herstel van de stad.

    Gr Berrie

      /   Reply  / 
  17. Kimo

    Beste Berrie (goeie naam trouwens voor een PSV-supporter…)
    Ik ken Lerby en neem maar van mij aan dat hij zichzelf een Ajacied vindt. Zijn kantoor staat tegenover de Arena… Hij is op zeer jonge leeftijd naar Ajax gegaan. Samen met Arnesen. Bij Ajax hebben ze het vak van profvoetballer geleerd. Ze gingen alleen maar naar PSV, omdat de Philips Sport Vereniging destijds meer geld betaalde dan Ajax. Gelukkig is dat al geruime tijd andersom.

    Verder vraag ik me af hoe je aan de informatie komt dat de Ajacieden die hun mooiste tijd in Amsterdam hebben gehad op 1 hand zijn te tellen. Ik zie bij iedere thuiswedstrijd honderden oud Ajax spelers die er allemaal nog steeds bij (willen) horen. Cruijff is in betondorp geboren. Dit is op steenworp afstand van De Meer, het oude Ajax-stadion. Je weet echt niet waar je over lult. Natuurlijk heeft Johan zijn mooiste tijd bij Ajax gehad. Zijn hele jeugd ligt daar.

    Verder moet ook jij toe kunnen geven dat de huldiging op het balkon van het prachtige, monumentale concertgebouw van ons aller Ajax meer allure heeft dan het ietwat carnavaleske feestje op die platte strontkar over de promenade in Eindhoven.

    Als laatste wil ik hier nog maar even aangeven dat wij niet alleen teren op dat prachtige doelpunt van Patrick in 1995. Het is inderdaad kut dat we geen CL spelen. Daar heb je een punt Psv er Stam. Maar gelukkig hebben we de beker met de grote oren al vier keer weten te winnen. Plus die halve van jullie in ’88 en die van 1996 waar Juve, zoals bekend, vals speelde in de finale. Men heeft dope genomen en zelf de scheidsrechter uit gekozen… Ajax komt er aan. Volgend jaar hoeven we geen voorronde te spelen en halen we minimaal de kwartfinale.

    Groet uit Mokum en succes in de Europacup!

      /   Reply  / 
  18. PSV OLÉ

    Tja Jaap Stam, officieel mag hij van zijn geloof uit helemaal niet voetballen op zondag. Leuk voor hem dat hij het bij Ajax wel naar zijn zin heeft. Een talentvolle Belgische voetballer had het bij Ajax minder naar zijn zin. Meneer Stam heeft altijd geroepen alleen voor PSV te willen voetballen in Nederland en kiest terwijl hij financieel onafhankelijk is, toch weer voor het grotere geld bij Ajax. Tja aangezien voetbal toch vooral emotie is, dan heeft hij het bij mij toch wel afgedaan en ik zal hem zeker uitfluiten als hij in ons stadion komt. Of ik dan zielig gedrag vertoon? Ik ben van mening een man een man, een woord een woord. Kijk ik heb wel begrip als Theo Lucius naar Feyenoord gaat omdat hij daar wel een basisplaats heeft. Feyenoord heeft trouwens wel de beste supporters van NL. Jaap Stam is ver over zijn top en ik hoop voor hem dat hij het seizoen bij Ajax vol kan maken zonder geblesseerd te raken. Hij heeft het als PSV’er vroeger natuurlijk wel goed gedaan. In april of mei staan we toch weer op het stadhuisplein. EENdracht maakt macht.

      /   Reply  / 
  19. kingofphilips

    Moet je bij PSV.TV even nog eens terugkijken naar nabeschouwingen psv-milan, wat hij mooie lovende woorden uit over ons clubke. zo zie je maar weer…

      /   Reply  / 
  20. asc waterwijk

    jappie moet niet lullen omdat hij nu bij ax speeld kom hij met die onzin een speler mag voor zijn eigen gevoel kiezen. hij koos ook er voor om voor psv te gaan voetballen in het verleden als hij toen naar ax was gegaan was hij niet de speler geworden die hij nu is. ik vindt het heel jammer van hem dat is een grote dikke minpunt! mark je hebt het goed gedaan hoor haha

      /   Reply  / 
  21. orlando

    Hij heeft wel gelijk, niet alleen van bommel maar ook robben koos daar door voor psv..en dat slaat natuurlijk nergens op..Het ligt meer aan de regio dan aan de club ..

      /   Reply  / 
  22. Oostfront

    En Cocu en van de weerden hebben toen ook voor psv gekozen ipv ajax. Psv is gewoon een mooie club. Als je Alex en Gomes hoort praten hoe gemoedelijke club psv is dat zegt al genoeg.En psv stelt nog iets voor in europa en ajax helemaal niets losers. En die stam moet zijn bek houden lelijke hond

      /   Reply  / 
  23. Kimo

    Jaap is zojuist gebelesseerd geraakt…

      /   Reply  / 
  24. p.slegers

    hij moet zijn grote smoel houden nou dat ie bij ajaxspeelt denkt ie alles te kunnen zeggen volgens mij komt er veel van die darm toeristaf (homo) HENK TEN CATE

      /   Reply  / 
  25. PSVrules

    Ik vind het een compliment van Jaap. Hij is duidelijk nog teleurgesteld dat PSV hem niet wilde en mij naar Ajax moest. Dit is een typisch geval van zelfverheerlijking.

      /   Reply  / 
  26. marcos

    Het is toch te zielig voor woorden ,vieze overloper die stam en dan nog dezelfde nsb manieren aanleren bah bah wat een vieze eikel ben jij stam en daarom ben ik blij dat je bij die kutclub bent .daar hoor je thuis bij die vieze stinkende kutclub ,en anders vraag maar is aan sonck die weet ook precies hoe ze zijn in amsterdam bah bah wat een zielig kutvolk zijn jullie

      /   Reply  / 
  27. marcos

    jankerd ben je kimo net als de rest wat er uit 020 komt grote bakkes en met honderd man 8 mennekes van 16 in elkaar schoppen bah bah wat een laffe teringbende uit dat kut amsterdam ik wil er nog niet eens gaan zitten te schijten in dat kut adam

      /   Reply  / 
  28. 020 HATER

    Hey Kimo (de naam alleen al hahaha)

    Hou toch je bek man, wat een jodengelul zeg.
    Dat rijtje spelers waar je het over had zijn bij psv pas ECHT doorgebroken en bij ajakkes mislukt, dus zeik niet.
    En dat halve lege vak komt doordat die kut-stad van jullie veeeeeel te weinig kaarten beschikbaar stellen eikel.
    Stam is gewoon een simpele boere sukkel die blij mag zijn dat hij bij psv heeft MOGEN voetballen.
    En voor de rest lees ik alleen maar typisch ajaxgelul dat we van alle sportprogramma’s op tv kennen, gebrainwashed door de media, denk eens voor jullie zelf na, of is dat te veel gevraagd van simpele judde. Denk t wel he ;)

      /   Reply  / 
  29. theo

    Jongens,wat maken jullie je toch druk om.
    PSV had Stam alleen nodig voor de breedte,
    hij zou alleen mee mogen doen in een beker- of vriendschappelijke wedstrijden om Alex rust te geven,en ajaxieden nog bedankt dat jullie de cl niet hebben gehaald, beuren we de volle mep.En succes straks in de play offs
    groet theo

      /   Reply  / 
  30. Joost

    Jaap is de man! En die titel slaat nergens op. Hij heeft niet gezegd dat het jammer is dat Mark voor PSV gekozen heeft, maar dat het jammer is dat Mark niet voor Ajax gekozen heeft om het arrogante imago. Dus nogmaals: de kop is totaal verkeerd gekozen en leidt alleen maar tot onterechte zwartmakerij. groeten Joost

      /   Reply  / 
  31. hmm

    ga voetballen sukkels

      /   Reply  / 
  32. vexexted

    mm… informative

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>