Archief: oktober 2010

Zeg het maar!

Iemand na vandaag iets zinnigs te melden? Ik niet namelijk…

Mooi stukje collegialiteit van de Koef.

Is dit nou niet mooi? Er wordt altijd geklaagd over Danny Koevermans; hij is te traag en schat zichzelf veel te hoog in. Feit blijft dat hij ondanks zijn traagheid ontzettend veel scoort en ook met die zelfoverschatting valt het wel mee. Op de vraag wie de beste spits van PSV is: ,,Jonathan is de beste spits die PSV heeft. Hij is fantastisch, heeft alles in zich. Een versnelling, een goed schot met links en rechts, een actie en overzicht.” Dit zorgt er echter wel voor dat de Koef derde keus is: ,Ik bekijk het de komende maanden rustig. Blijf ik bij PSV, dan proberen we hier de titel te veroveren. Maar als ik geen minuut meer voetbal tot de winterstop, kan ik niet voorstellen dat de club nog geld voor mij vraagt. Dan is het na 3,5 jaar mooi geweest.” Het lijkt mij niet meer dan logisch dat hij dan bij onze Rotterdamse vrienden van Feyenoord gaat voetballen.

Lekker bezig bij de KNVB.

Wat een intelligentie daar bij de KNVB. Zoals je hier kunt zien wisten wij eind augustus al dat Labyad voor Marokko zou kiezen. En dan heb je de communicatieklunsjes bij de KNVB. Dit stond er in de officiële verklaring: Labyad liet de coach van Onder 19 een tijd geleden weten dat het maken van een keuze voor Nederland of Marokko nog niet aan de orde was en dat hij zich nader wilde beraden. Van Zwam: ,,Daarna moet alles in een stroomversnelling zijn gekomen. Dat hij inmiddels heeft besloten voor Marokko te kiezen, hoorde ik pas in Slovenië.” Labyad is inmiddels teruggekeerd naar zijn club PSV. Lekker bezig bij de KNVB.

PSV-ers moeten kampioen worden voor flinke bonus.

Bonussen zijn een item binnen de voetbalsport waar niet veel over bekend is. Over het bonussysteem bij PSV nu wel. Vanaf nu krijgen de spelers 4.000 euro per overwinning en 150.000 euro als ze kampioen worden. Vorige seizoenen was het zo dat er simpelweg per wedstrijd werd uitgekeerd zonder grote bonus bij een kampioenschap. Hierdoor kregen de spelers vorig seizoen flinke bedragen uitgekeerd terwijl ze geen enkele prijs wisten te pakken. Het is dus een goede zaak dat dit nu is rechtgezet.

Lees verder

Zweedse vertaler Televaag kan opslag vergeten.

Vanmorgen verscheen in de Telegraaf opeens het bericht dat Ola Toivonen in een Zweedse krant had gemeld dat de spelers van het Nederlands elftal zich op het WK als varkens hadden gedragen. Dit werd door andere media klakkeloos overgenomen, zonder er even een vertaler naar te laten kijken. Het is namelijk niets voor onze blonde held om zo’n boute uitspraak te doen. En voilà, inmiddels heeft zowel Ola als de Zweedse journalist van dienst uitleg gegeven over de slechte vertaling: Lees verder

Column VI: Pas na de winterstop hoeft Reis er écht te staan.

Zonder al te veel fantasie kun je hem rustig een avonturier noemen. Jonathan Reis scheert met liefde langs de randen van het wilde leven.

In januari van dit jaar ontsloeg PSV hem vanwege drugsgebruik, vorige maand werd hij met veel te veel alcohol uit auto gehaald en ooit wekte hij ook al eens de toorn van zijn toenmalige trainer Huub Stevens door eigenhandig het gips van een gebroken voet te verwijderen. Lees verder

Reis scoort een dag later gewoon weer.

Wat een potentiële wereldspits hebben we met die Jonathan Reis toch in huis. Een dag nadat hij twee doelpunten maakte tegen VVV schiet hij er gewoon weer eentje in bij Jong PSV tegen Jong Groningen/Cambuur. Volgens mij heeft hij in alle wedstrijden dit seizoen minstens één keer gescoord. En dat zijn gemiddelden waarmee je, als Berg ontbreekt, gewoon in de basis moet beginnen in het grote PSV. Benieuwd of Rutten er ook zo over denkt. Overigens scoorde Amrabat vanavond maar liefst 3 keer!

Bouma verkiest voorlopig PSV boven Oranje.

Ik kan het wel waarderen, deze actie van Wilfred Bouma. Sowieso speelt hij op een wonderbaarlijk hoog niveau, en daarnaast verkiest hij voorlopig ook nog PSV boven het Nederlands elftal. Wilfred hierover: “Dat ik al weer bij de voorselectie zat van Oranje is een hele eer. Het is het hoogst haalbare, het geeft een speciaal gevoel om het Oranje-shirt aan te trekken. Toch heb ik nog even bedankt. Het lijkt me verstandiger om eerst eens een half jaar vol gas te geven bij PSV. Lees verder

Rutten piept over het uitfluiten.

“Bij FC Twente heb ik zoiets nog nooit meegemaakt”, vertelde Fred Rutten over het uitfluiten van het publiek na de eerste helft. “Zoiets doet enorm pijn. De eerste helft bood weliswaar wat minder amusement, maar ik heb het gevoel dat wij VVV helemaal kapot hebben gespeeld.” Dat kan wel zo zijn, maar Fredje moet wel beseffen dat het degelijke voetbal van PSV sommige fans wel een beetje de keel uit begint te hangen.

Lees verder