Hiddink toch in beeld bij PSV ?

guus-hiddink-naar-psv

Wanneer de nummer één en twee van de Eredivisie op zoek zijn naar een nieuwe trainer, kun je ervan uitgaan dat het geruchtencircuit op volle toeren draait. Zo zou Guus Hiddink gisteren een gesprek hebben gehad met de Ajax-top in Amsterdam, anderen hebben hem weer gesignaleerd rond Eindhoven. De PSV supporters zouden de succesrijke coach maar wat graag terug zien in de Lichtstad, maar is een terugkeer een reële optie?

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken heeft Hiddink zijn contract bij de Russische voetbalbond nog steeds niet verlengd. Guus heeft de intentie uitgesproken om tot 2010 de Russische nationale ploeg te coachen, maar er moet nog wel overeenstemming worden bereikt over een aantal 'belangrijke details'. Blijkbaar zijn deze details niet binnen en halfuur opgelost, anders had Hiddink allang getekend. Het huidige contract houdt hem overigens wel tot volgende zomer in Rusland, met als het goed is een plaats op het EK 2008 in Oostenrijk en Zwitserland. Deze periode zou overbrugd kunnen worden met het aanstellen van Fred Rutten voor de rest van het seizoen. Daarna zou de voormalig assistent van Hiddink de veldcoaching kunnen blijven doen, terwijl Hiddink de grote lijnen uitzet en verantwoordelijk is voor de aan- en verkopen.

De beschikbaarheid lijkt dus geen groot probleem. De vraag is of de succesrijke oefenmeester voor de derde keer aan het roer wil staan bij de landskampioen. Qua spelersgroep is het huidige PSV uitdagend genoeg voor Hiddink. Guus houdt ervan om met jonge talentvolle spelers te werken zoals Afellay, Aissati, Bakkal, Marcellis, Jonathan Reis en Fagner. Ook lijkt er met de herfinanciering van het Philips Stadion weer wat financiële ruimte te komen om spelers aan te trekken. Daarnaast gaat het sportief gezien niet slecht met de nummer één positie in de Eredivisie en nog alle kansen in de Champions League.

Dan is er nog de PSV-organisatie. Het is geen geheim dat Hiddink nogal eens met de PSV-top overhoop heeft gelegen. Vooral met president-commissaris Jan Timmer en voorzitter Rob Westerhof kwam hij een aantal keren in aanvaring. Meestal ging dat over de macht die Hiddink naar zich toe wilde trekken, iets waar vooral Timmer grote moeite mee had. Wat dat betreft hoeft Hiddink zich geen zorgen meer te maken, beide bestuurders hebben inmiddels het veld geruimd. Daarnaast heeft zijn goede vriend Jan Reker het op dit moment voor het zeggen bij PSV.

Al met al denk ik dat Guus Hiddink een reële optie is. Na het EK 2008 kan hij met een goed resultaat en zonder gezichtsverlies uit Rusland vertrekken door te zeggen dat er geen overeenstemming bereikt kon worden over de details. Ook zou hij kunnen aandragen dat hij niet meer zover van huis wil werken, Hiddink heeft beide ouders nog en die hebben ook niet het eeuwige leven … dus Guus, niets houdt je tegen en alle PSV'ers zullen je met open armen ontvangen.

Dit bericht staat in de top 10 van best bekeken berichten 2007

meer: Trainers | Guus Hiddink | Transfernieuws


zie ook: Hiddink naar Ajax ?

 

HOT oktober 2007
Sjaak Swart: 'Ajax mist Perez'
Al Qaida dreigt met aanslagen in stadions
Hiddink kost Engelsen € 2 miljard

rss2.0 Abonneer je op PSV.blog.nl met RSS

Add to Technorati Favorites

 

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Hiddink toch in beeld bij PSV ?

  1. Perez

    …mooie optie! En feitelijk en gevoelsmatig beter dan alle andere. De andere Koeman spreekt te weinig tot de verbeelding. Jol is wat al te nors. Advocaat? Brrrr bedankt en Olsen is toch helemaal geen optie? Stevens dan misschien…? Hm. Een beetje top of echt top? Met andere woorden: doen!

      /   Reply  / 
    1. Ron

      Huidige trainer al weer afgeschreven? Lijkt Feijenoord wel!!

        /   Reply  / 
  2. roy

    Hiddink zal niet komen die verdient nu 10x zoveel in rusland als hij ooit bij psv kan verdienen, dus dat zit er niet in denk ik.

    Plus mocht rusland zich kwalificeren voor het ek wat een redelijk kans is zal hij van abrohamovic van chelsea genoeg geld krijgen als dank,

      /   Reply  / 
  3. Jan

    Ik zou het graag zien, maar voorlopig blijft hij inderdaad nog even binnenlopen in Rusland denk ik.

      /   Reply  / 
  4. Emile Rateltand

    Kan jullie uit de drom helpen, guus is woensdag gewoon thuis gewest, niet in Eindhoven of AMsterdam. Hij had zelfs bezoek van een grijze opel, dus jammer voor beide geruchten…

      /   Reply  / 
  5. PSV

    Ik zou Hidding nog eens graag terug zien bij PSV.
    en met de mening van roy daar ben ik het niet mee eens.
    want bij de meeste trainers gaat het niet om het geld natuurlijk wel een beetje maar een trainer heeft het liefts dat het bestuur hem complimenten geeft

      /   Reply  / 
  6. Geert

    Het gaat bij de trainers vaak wel om geld, waarom denk je dat Hiddink in Rusland zit? Omdat het voetbal daar van een hoog niveau is en het daar leeft? Dacht het dus niet, hé.

      /   Reply  / 
  7. PSV

    Guus gaat echt niet naar Ajakkes.

      /   Reply  / 
    1. Ron

      Reageer toch es volwassen. Moeten wij ook steeds varianten gaan noemen?? Zoals Pisvee??

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>