Eindhoven redt PSV.

Derde in de competitie, wegens geldgebrek geen ontslag van Rutten, Ajax die zich enorm versterkt; het zag er allemaal somber uit. Maar zo snel kan het gaan in het voetbal: inmiddels weten we dat Schaars waarschijnlijk komt, Engelaar en Isaksson vertrekken, en ook Gomes mogelijk terugkeert. Daarnaast zijn er allemaal financiele berichten die ronduit positief zijn: er komt een tweede shirtsponsor, er komen meer kleine sponsors, en vandaag is het plan van de gemeente bekend geworden waardoor PSV 48 miljoen gaat ‘lenen’ van de gemeente Eindhoven.

En dat is natuurlijk dubbel, want i.t.t. alle(!) andere eredivisie-clubs hebben wij ons zelf altijd weten te redden. We moesten ook wel, want de gemeente keek gewoon niet naar ons om. Dat is door dit besluit, hoewel met een zeer krappe meerderheid aangenomen, dus veranderd. Voor de details van het plan verwijs ik u graag door naar deze pagina. Vooral goed nieuws dus in deze financieel moeilijke tijden.

Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen

27 Reacties // Reageer

27 thoughts on “Eindhoven redt PSV.

 1. david

  hoezo gered ? al hadden ze het gekregen dan wordt het nog niks voor dat geld kan je 1 topspeler of 15 frot spelers halen & topspelers kunnen ze vergeten want die komen alleen naar een club met een naam zoals Ajax

    /   Reply  / 
 2. PSV4EVER_Overijssel

  @David, Ik denk dat je het verkeerd zit.. PSV moest wel degelijk vrezen voor ontslagen en (al dan niet verplichte)verkopen van spelers. Hierdoor kunnen ze zelf aan versterkingen gaan denken. Maar wel in het achterhoofd houdend een gezonde club te worden en blijven (cat. 1 ipv 2 zoals nu)

  Dat dit alles zo is regereld is het goede werk waar psv nu mee bezig is. Eindhoven, Tiny, Phillips en overige sponsoren bedankt!!

    /   Reply  / 
 3. Paul Postuma

  Waar haal jij het bericht vandaan dat Isaksson en Engelaar weggaan Jona?

    /   Reply  / 
  1. Jona

   O.a. van Thijs Slegers van VI, doorgaans goed ingelicht ;) Als ze kunnen worden verkocht natuurlijk, de topclubs staan niet te springen denk ik..

     /   Reply  / 
   1. Paul Postuma

    Oh jammer ik dacht al dat ik wat had gemist ;-) Ze hoeven trouwens niet echt naar een topclub als ze maar weggaan.

      /   Reply  / 
    1. FC Lienden

     Wij willen jullie spelers wel

       /   Reply  / 
     1. Paul Postuma

      Kom ze maar halen. Ik denk alleen dat het salaris het grootste struikelblok gaat vormen.

        /  
 4. AJAX

  Waarom eten ze in Eindhoven geen bitterballen ? antw: Omdat ze geen schaal hebben

    /   Reply  / 
  1. noortuk

   ze wisten in amsterdam geeneens meer wat bitterballen waren…

     /   Reply  / 
   1. Jona

    Jawel, hun trainer aan het begin van het seizoen at ze volgens mij uitsluitend. Tevens hebben ze in A’dam veel plezier gehad van de pannenkoek.

      /   Reply  / 
    1. AJAX

     HA ha ha laat Jol dit niet lezen

       /   Reply  / 
   2. AJAX

    Jawel hoor de bitterballen stonden op de J. Cruijff schaal ook niet verkeert :)

      /   Reply  / 
  2. Paul

   heb je het al gehoord,ajax is kampioen geworden,ik geloof dat de ajax bitterballen 7jaar lang in de amsterdamse riolen aan het rotten waren.7 jaren dikke tranen,alwaar de grachten bijna van overstroomden.Met het geluk van de andere clubs die geen zin meer hadden in het kampioenschap.En het geluk dat ajax de laatste thuis kon spelen.En bij de eerste ronde weer uit de CL wordt geknikkert.

     /   Reply  / 
   1. Meersche Helden

    we doen tenminste WEER mee aan de CL!

      /   Reply  / 
 5. Paul

  als je 17 miljoen schuld hebt,waarom moet je er dan 48 miljoen voor terug lenen.Terwijl je van de gemeente van de overblijvende 31miljoen toch vooral geen spelers van mag kopen.Maar dat zal in de loop van deze weken en jaren wel gebeuren.Gaat het echter opnieuw daardoor mis,dan is psv echt Falliet.En kan eindhoven voetbal op zijn buik schrijven.En is de belastingbetaler weer zijn eigen geld mooi verloren.En hoe komt het dan weer terug.Maakt men heel gewoon de eindhovenaar meer belasting af.

    /   Reply  / 
  1. noortuk

   de gemeente koopt gewoon een stuk grond zoals een gemeente wel vaker doet…om er later bv huizen op te bouwen…alleen zal er op deze grond weinig worden gebouwd de komende jaren…al hoop ik wel dat er een stabiele begroting wordt neergezet….en dat zich dat weer uitbetaald in een volgend kampioenschap …en dan wat sneller als 7 jaar moeten wachten graag !

     /   Reply  / 
   1. Paul

    das politiek he.Een stuk grond kopen onder een voetbalstadion,en de grond van de herdgang,als daar in de toekomst maar geen hertjes op lopen.Iedereen weet toch dat een stuk grond kopen onder een voetbalstadion gewoon politieke luchtverschijnselen zijn.Tel het aantal vierkante meters van de herdgang en het stadion eens op.Is het wel een Hemels astronomisch bedrag.Voetbalclubs en gemeentes leven allemaal in het sprookjesbos.Het is toch allemaal geld van een ander.

      /   Reply  / 
   2. Paul

    even voor de duidelijkheid,106 miljoen gulden even voor de normale nederlandse schrik.Maal de 2 voetbalvelden vierkante meters.Dat is dus op lucht gebaseerd nog maar de inkoop van de gemeente Eindhoven.En dan de verkoop,want verkoop komt alleen als Psv opnieuw de fout in gaat fallitos maal de berekende winstmarge van de gemeente,moet de grond nu dus ongeveer want de gemeente wil alles 10keer zo duur verkopen.Komt de gemeente uit op ongeveer 1miljard gulden.

      /   Reply  / 
   3. Paul

    En geld lenen lijkt heel mooi ,maar je leent een dikke bult schuld over de bestaande dikke bult schuld.Ik voorspel ,als Psv verstoken blijft de komende jaren van CL voetbal,gaat het lekker de fijne kant op.Ik ken veel mensen die zich lekker rijk konden rekenen bij een grote lening,maar uiteindelijk in de kist zijn geeindigd.

      /   Reply  / 
   4. Paul

    noortuk.Mocht Psv de komende jaren geen CL halen,5x20miljoen gulden is honderdmiljoen gulden.Dan wordt het wel heel erg zwaar,daar de EU niets aan geld oplevert.Ik heb het hier dus over een Catastrove van 5jaar Katastrove.

      /   Reply  / 
 6. Paul

  En het is onbegrijpelijk dat er mensen zijn in het betaalde voetbal,die niet kunnen rekenen wat credit en debet is.Zijn die mensen nou allemaal debiel,moet wel haast zijn he.

    /   Reply  / 
 7. Paul

  Bij Psv was dat Harrie van Raaij en bij twente was dat wijlen Herman Wessels,Wessels,dat toch een miljarden bedrijf is,kon als voorzitter destijds bij twente ook niet meer lezen wat Debet en Credit was.

    /   Reply  / 
 8. Bert

  Paul get a life

    /   Reply  / 
 9. Meersche Helden

  wacht ff, ik hoorde at PSV de grond nu verkoopt voor 48 miljoen euro en de complexen voor 2,5 miljoen per jaar gaat huren. Met als voorwaarde dat PSV niet op CL-bedragen mag begroten en het geld niet in versterkingen mag investeren. het is puur en ‘Grieks-noodfonds’. gaat PSV er dan niet op lange termijn op achteruit of compenseren die sponsors dat?

    /   Reply  / 
 10. Ron

  Het hele verhaal lijkt nu plots niet door te gaan!? Wat zijn de gevolgen dan?

    /   Reply  / 
  1. Bart

   Dat PSV naar de klote gaat

     /   Reply  / 
 11. Ron

  Lijkt me voor de PSV iig zorgwekkend. Niet van je trainer afkunnen… Geen interesse on je dure spelers… En je selectie niet kunnen aanvullen

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>