Zhou Haibin gedreven en ambitieus

Zhou Haibin trainde gisteren voor het eerst mee met PSV, en wordt vandaag medisch gekeurd en officieel gepresenteerd. De nieuwste aanwinst van PSV zit vol ambities, aldus zijn manager Romain Woo.

“Er was veel belangstelling uit Europa voor hem. Hij ziet PSV als een ideale springplank om zich verder te ontwikkelen als voetballer. (..) De nieuwe generatie Chinese voetballers is relaxed en zelfbewust. Zij weten echt wel wat er te koop is in de wereld.”

Zhou Haibin is in China een topspeler, mogelijk de grootste vedette van zijn generatie. Ondanks dat hij slechts 23 jaar is, speelde Zhou Haibin al 37 A-interlands. Ook was hij aanvoerder van het Olympisch elftal. Met zijn club Shandong Luneng Taishan veroverde hij twee landstitels in de laatste drie jaar.

Het lijkt een slimme aankoop van PSV. Niet alleen op technisch vlak, in verband met het aanstaande vertrek van Jason Culina en het mogelijk vertrek van Edison Méndez, maar ook op commercieel gebied. Want dat een paar honderd miljoen Chinezen PSV met meer dan gemiddelde belangstelling gaan volgen is mooi meegenomen.

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zhou Haibin gedreven en ambitieus

  1. Wilco

    FANTASTISCHE AANKOOP!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>