VI: Ajax in verdedigend opzicht beter

Bij PSV staan toch niet de minste namen in de verdediging, met Jeffrey Bruma, Héctor Moreno, Santiago Arias en Jetro Willems, maar desondanks krijgen de Eindhovenaren dit seizoen vrij veel goals tegen. Speltechnisch loopt het bij Ajax heel wat minder lekker, maar in de Amsterdam ArenA lijkt de defensie weer op een heuse vesting. De Amsterdammers krijgen maar weinig doelpunten om de oren. Zo analyseert het weekblad Voetbal International.

“De boel achterin dichthouden blijkt een moeilijke opgave voor PSV, ondanks de aanwezigheid van de gewaardeerde centrumverdedigers Jeffrey Bruma en Héctor Moreno. Anderhalve week geleden wist FC Twente er in Eindhoven twee te maken, ook Excelsior slaagde er een paar dagen later in keeper Jeroen Zoet te verschalken, terwijl zelfs hekkensluiter De Graafschap afgelopen zaterdag twee keer scoorde in het Philips Stadion. Er is PSV alles aan gelegen om ook dat laatste probleem uit het spel te bannen.”

De VI stelt verder: “De defensieve cijfers van Ajax zijn geen toeval. In de eerste weken van de seizoensvoorbereiding lag de nadruk op het verstevigen van het verdedigende fundament. Met dat als basis moesten de individuele kwaliteiten voorin voor overwinningen gaan zorgen. Waarbij het hielp dat Ajax met Mitchell Dijks en vooral Kenny Tete over twee backs beschikte die defensief sterker zijn dan hun voorgangers, Nicolai Boilesen en Ricardo van Rhijn. Bovendien voegden de Amsterdammers met de aankoop van Nemanja Gudelj duelkracht toe aan het middenveld. Door de enkelblessure van Tete is De Boer aan de rechterkant zijn verdedigende zekerheid voorlopig kwijt.”

Interessante vraag is nu wat de komende maanden het verschil gaat maken? De doelpunten die PSV zo gemakkelijk maakt en Ajax juist niet of de goals die PSV zo gemakkelijk tegen krijgt en Ajax niet? Alhoewel, de goals tegen Roda JC waren weggevertjes van de Ajax-verdediging. PSV zal geen punten meer mogen verspelen in de wedstrijden tegen de ‘kleinere’ clubs om dan tot te kunnen slaan in het rechtstreekse duel tegen de Amsterdammers op 20 maart. Als PSV dát lukt, dan zal een zege op Ajax genoeg zijn om de titel te prolongeren. Daarvoor staat de slechte mentale staat van de Ajacieden dan wel garant.

Lees ook:Bruma vrijwel rond, stoeien met Willems
Lees ook:Kenners zien PSV titel prolongeren
Lees ook:Titel lonkt na winst in topper

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>