Titel lonkt na winst in topper

PSV won bij de hervatting van de Eredivisie met 0-2 bij Feyenoord. Die overwinning is belangrijker dan puur de drie punten die ermee bijgeschreven konden worden. PSV is dit seizoen opvallend sterk in de topwedstrijden. En niet alleen in de Champions League. Alle drie de confrontaties met Ajax en Feyenoord tot nu toe werden door de Eindhovense club gewonnen. In de geschiedenis van PSV in de Eredivisie is het nog maar vijf keer eerder voorgekomen dat PSV in één seizoen beide wedstrijden tegen Feyenoord in winst wist om te zetten.
Dat lukte verder alleen in de seizoenen 1960/1961, 1974/1975, 1985/1986, 2000/2001 en 2007/2008. In die laatste vier seizoenen wist PSV uiteindelijk de landstitel te grijpen.
Net als dit seizoen kwam PSV in die vier kampioensjaren zowel in de uitwedstrijd tegen Ajax als in de uitwedstrijd tegen Feyenoord als winnaar uit de strijd. Op 20 maart speelt PSV de laatste topper van dit seizoen, als Ajax in Eindhoven op bezoek komt. PSV kan dan een unieke reeks neerzetten. Het is de Eindhovense club in de Eredivisiehistorie nog nooit gelukt om in één seizoen alle vier de duels met Ajax en Feyenoord te winnen. Bovendien lonkt de titel dan statistisch meer dan ooit.

Lees ook:Kenners zien PSV titel prolongeren
Lees ook:2015 was zwaar voor Locadia

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>