Kenners zien PSV titel prolongeren

Dit weekeinde maakt de Eredivisie een herstart na een winterstop van bijna een maand NU.nl blikt aan de hand van een aantal vragen aan drie kenners vooruit op de tweede seizoenshelft. Op de vraag welke club kampioen wordt, antwoorden Jan van Halst (analist FOX Sports), John de Wolf (tevens analist bij Fox Sport) en Aad de Mos (analist bij Ziggo Sport) zonder uitzondering PSV. Van Halst: “Voorafgaand aan het seizoen zei ik PSV en daar houd ik het bij. PSV heeft namelijk de breedste en meest uitgebalanceerde selectie, al krijgen ze het wel zwaar omdat ze nog op drie fronten actief zijn. De wedstrijden in de KNVB-beker en de Champions League zullen veel kracht kosten.”

John de Wolf hoopt natuurlijk op Feyenoord. “Het wordt echt heel spannend. Ik hoop dat Feyenoord aan het langste eind trekt, maar ik vrees dat ze toch te wisselvallig zijn in uitwedstrijden. Daarom zeg ik PSV, vooral vanwege de ervaring die ze met spelers als Andrés Guardado en Luuk de Jong in de ploeg hebben.”

Aad de Mos denkt dat PSV als team verder is. Volwassener vooral. “Ik denk ook PSV. Zij kunnen een tegenstander bij de strot pakken, maar ook op de counter spelen. Bovendien krijgen ze Ajax, hun grootste concurrent, nog thuis. Bij Ajax vertellen ze graag hoe goed ze zijn, maar ik moet het nog zien met talenten als Donny van de Beek, Abdelhak Nouri en Kasper Dolberg, die in de winterstop bij de selectie aansloten. En Feyenoord komt kwalitatief tekort voor de titel. Als Dirk Kuijt een mindere dag heeft, komen ze al in de problemen.”

Op de vraag of PSV nóg verder komt in de Champions League luiden de antwoorden juist negatief. Van Halst: “Nee. Dat PSV erin slaagde Manchester United uit te schakelen had namelijk voor een groot deel te maken met onderschatting bij United. Bij Atletico kennen ze het woord onderschatting niet. Dat is één grote vechtmachine.”
De Wolf: “Nee. Atletico is een resultaatploeg en zeker over twee wedstrijden een maatje te groot voor PSV. Dat is overigens geen schande, hoor. PSV heeft al een fantastische prestatie geleverd door de laatste zestien te halen.”
Slechts Aad de Mos geeft PSV nog een kansje: “Ik zet Atletico Madrid in een rijtje met VfL Wolfsburg en Manchester United en die clubs heeft PSV verslagen. Bovendien heeft PSV bewezen dat het boven zichzelf uit kan stijgen in de Champions League. Het is dus zeker niet onmogelijk, dat is ook de les van de groepsfase.”

Lees ook:2015 was zwaar voor Locadia

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>