PSV-spelers ingeënt tegen de Mexicaanse griep.

PSV heeft zijn spelers laten inenten tegen de Mexicaanse griep. Dat is dit weekend gebeurd. Volgens de richtlijnen mogen eigenlijk alleen risicogroepen de griepprikken krijgen. Maar de inentingen door de clubs zijn niet illegaal omdat er geen wet is die het verbiedt. PSV onthoudt zich verder van commentaar.

Toch prettig dat het gebeurd is, als de hele spelersgroep straks ziek op bed ligt (Salcido en Maza uiteraard voorop) kan je dat zo de titel kosten, of erger. Aan de andere kant moet het natuurlijk niet ten koste gaan van de risicogroepen. En het is simpelweg niet toegestaan om vaccins aan niet-risicogroepen toe te dienen, dus blijft het een risicovolle zet van PSV.

Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “PSV-spelers ingeënt tegen de Mexicaanse griep.

 1. tinus

  Dit slaat natuurlijk nergens op. “Anders kan het pisvee de titel kosten”. Als het daadwerkelijk zo ernstig wordt, wordt de competitie stilgelegd. Zorg eerst dat de risicogroepen die prikken krijgen, daarna komt de rest vanzelf aan de beurt. Dat er zoveel vaccins zijn ingekocht, wil niet zeggen dat ze nu al voor iedereen beschikbaar zijn. Door de grote vraag ernaar worden deze in gedeeltes aangeleverd en niet alle 34 miljoen tegelijk.

    /   Reply  / 
  1. ikbenhet

   Het kan PSV zeker wel de titel kosten. Denk eens logisch na. Stel je voor bijv. Salcido krijgt de mexicaanse griep door een interlandwedstrijd, enzo besmet hij bij terugkomst de hele PSV selectie, wat moet je dan? Ik denk dat de mexicaanse griep nog een groot probleem zal worden voor clubs die de spelers niet hebben laten inenten.

   Maar als de mexicaanse griep zo ernstig is, krijgen we sowieso een probleem als die 34 miljoen vaccins niet snel geleverd kunnen worden. Want als de griep echt zo ernstig is, als wordt beweerd zal iedereen ingeent moeten worden, dus ook de voetballers, dan zijn ze er nu gewoon lekker vroeg bij. Als de griep niet zo ernstig is, zullen er nu ook risico groepen zijn die eigenlijk helemaal geen risico groepen zijn, zo compenseer je het wat.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>