Terug naar 1928: eerste landstitel

Op deze zaterdagmiddag gaan we even terug in de tijd. Zo was ik laatst in het PSV-Museum in het Philips Stadion. Een mooi opgebouwd museum met veel nostalgie. Na lekker rondkijken en zweven in de PSV-geschiedenis, wachtte ik op die ene hal, dé hal..

Na een uurtje vond ik het welletjes: op naar de bekerhal! Wie de deur betreedt, schrikt zich een hoedje: enorm veel schalen hangen aan de wand, overal staan bekers en natuurlijk die twee Europese topbekers. Even kwam in mij het kleine kind weer naar boven. Een gelukkig gevoel gaven al die gewonnen prijzen mij.

Maar iets in mij zei – toen ik naar de schalen aan de muur keek – dat ik niet te opgetogen moest zijn. De laatste Erediviseschaal dateert alweer uit 2008. PSV wacht al zo’n zes jaar op vaderlands mooiste prijs. Ook dit jaar lijkt het niet te lukken.

Wat ik tegenkwam in ‘de hal’  had ik daar nooit verwacht: ik vond zelfs de prijs van het eerste kampioenschap van PSV (1928). Uitgerekend Paul van Dorst stuurde mij eind van deze ochtend een stukje uit de krant die hij vond. Daarop staat het eerste kampioenenelftal van PSV, met natuurlijk zijn vader Janus van Dorst als speler. Leuk om te lezen!

(foto: Paul van Dorst)

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>