De concurrenten van PSV (deel 2: Ajax).

ajax_logoNu de Eredivisieclubs zo’n 8 wedstrijden gespeeld hebben, lijkt het mij een goed moment om een eerste, korte balans op te maken. PSV zelf staat aan kop maar direct daarachter is een hevige strijd gaande. Welke clubs zijn bedreigend voor onze koppositie?

Op de derde positie vinden we Ajax terug. Die club staat 1 punt achter PSV en FC Twente. Vorig seizoen had Ajax een matig seizoen, net als PSV (alleen kon PSV dat beter hebben gezien de 4 seizoenen daarvoor). Met hun nieuwe coach Martin Jol worden de punten weer makkelijker binnengehaald. Veel analytici zien Ajax daarom naast PSV als de grootste titelkandidaat. Toch dient gezegd te worden dat Ajax vooral tegen kleine clubs heeft gespeeld (ADO, Heracles & Sparta bijvoorbeeld). Bovendien steunt het hele elftal eigenlijk maar op 1 man: Suarez. Presteert hij niet (Sparta) of speelt hij niet (AGOVV) dan heeft Ajax ontzettend veel moeite om de punten te pakken.

Dus: is Ajax een belangrijke concurrent? Ik denk het eigenlijk niet. Natuurlijk heb ik een persoonlijke afkeur als het op Ajax aankomt maar ik kan het wel beargumenteren. Op het moment dat Suarez namelijk geblesseerd raakt of verkocht wordt in de winterstop is Ajax wat mij betreft geen titelkandidaat meer. En zeker die laatste optie zou niet zo heel verrassend zijn gezien zijn geflirt met Barcelona. Voor de rest staat er namelijk,  op De Zeeuw na, echt niet zo’n bijzonder elftal.

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld

23 Reacties // Reageer

23 thoughts on “De concurrenten van PSV (deel 2: Ajax).

  1. Ron

    Dan wordt PSV dus met 2 vingers in de neus kampioen? Ik ben benieuwd! Maar gezien mijn persoonlijke afkeur tegen PSV hoop ik het natuurlijk andersom

      /   Reply  / 
  2. Meersche Helden

    Suárez speelt nog voorlopig in Amsterdam, dus hang je vlag maar nog niet uit.
    bij PSV wilt het nog niet lopen, dat wil ik eerst maar eens zien.

      /   Reply  / 
  3. ander oog

    PSV en Ajax hadden vorig jaar beide een beroerd jaar. Momenteel hebben beide clubs veel betere resultaten. Toch is verschil zichtbaar. De 8 wedstrijden die Ajax dit seizoen speelde levert 19 punten op. Vorig jaar haalde ze uit dezelfde wedstrijden 18 punten. Nauwelijks verbetering dus op een slecht seizoen. De 8 wedstrijden die PSV dit seizoen 20 punten gaf, leverde vorig jaar slechts 14 punten op. PSV verbetert zich ten opzichte van vorig jaar dus aanzienlijk.

    Ajax zal nog moeten bewijzen dat ze zich staande houdt tegen sterke tegenstanders. Het voetbal van Ajax is wel beter dan vorig jaar.

      /   Reply  / 
    1. Ron

      Hoe zou Co dit noemen? Scorebordjournalistiek?? Het verschil is nu tussen beide ploegen 1 punt. Dus PSV heeft nu slechts 2 puntjes meer dan Ajax vorig seizoen in een slecht seizoen zoals jij dat noemt. What’s your point????

        /   Reply  / 
    2. Ron

      Als je zo van vergelijken houdt, kijk eens naar het doelsaldo.
      PSV heeft van de gewonnen wedstrijden er 4 in eigen huis gehad, Ajax 3.
      PSV zich zich buitenshuis nog moeten bewijzen…
      Allemaal leuk en aardig maar het gaat er om wie er aan het eind meer punten heeft en niet na maar liefst 8 wedstrijden!

        /   Reply  / 
      1. ander oog

        Heerenveen draait nu slecht. Maar uit dezelfde wedstrijden haalde ze echter vorig jaar slechts 2 punten meer. Dat geeft wel een ander beeld dan als Heerenveen vorig jaar dezelfde wedstrijden vooral gewonnen had. Heerenveen heeft tot nu toe gewoon veel tegenstanders gehad waar ze het moeilijk tegen hebben.
        .
        .
        Twente draaide voor hun doen vorig jaar goed en halen nu uit dezelfde wedstrijden zelfs nog 5 punten meer dan vorig jaar. Twente is in vergelijk met Ajax het seizoen veel beter begonnen dan het ene puntje in de ranglijst nu toont.
        .
        Dat heeft niets te maken met scorebordjournalistiek. Dat is het geven van een helder vergelijk.

          /   Reply  / 
        1. Ron

          Vind ik dus wel. Ook als Ajax zonder verliespunten bovenaan zou staan. Het gaat er om hoe het aan het eind is. Er wordt stellig beweerd dat Ajax het slecht doet met 19 punten en PSV heel goed met 6 punten meer dan vorig seizoen. Toch is het maar 1 punt meer. Stel nou dat Ajax van PSV gaat winnen. Dan zou Ajax 2 punten meer hebben. Allemaal koffiedik kijken! Zegt toch niets dat Ajax 1 punt meer heeft en PSV 6 meer dan vorig seizoen. PSV begon vorig seizoen zo slecht dat ze nu wel zeker minstens 6 punten meer hadden moeten hebben.. Ajax start en vorig seizoen en nu gewoon redelijk

            /   Reply  / 
  4. schouten

    brabantse eikel

      /   Reply  / 
  5. Gert

    Ik weet niet of het verstandig is om te moeten/willen constateren dat je helemaal geen concurentie hebt.(zie alle delen)
    Met andere woorden PSV wordt met een straatlengte voorsprong kampioen.
    Hoewel ik een stuk beter PSV heb gezien dan het afgelopen jaar lijkt mij dit een erg voorbarige conclusie.Maar ja iedereen mag zijn/haar mening hebben.Ik hoop op een spannende strijd met altijd een terechte kampioen.Over 34 wedstrijden gezien kan daar geen misverstanden over bestaan.

      /   Reply  / 
  6. danny

    Ajax is wel degelijk een concurrent voor PSV.
    Als PSV een paar spelers mist zijn ze ook niets.

    En tot nu toe heeft ajax meer doelpunten gemaakt, dan PSV en er ook minder tegen dan PSV.
    En ze hebben ook een keer met zes nul gewonnen, en dat is psv nog niet gelukt dit seizoen.

      /   Reply  / 
  7. ander oog

    Hallo Ron.
    .
    De vergelijking is niet tussen de eerste 8 wedstrijden van vorig jaar en de eerste 8 wedstrijden van dit jaar. PSV-Ajax van dit jaar (3de wedstrijd) wordt vergeleken met PSV-Ajax van vorig jaar (31ste wedstijd). Wel degelijk dus te gebruiken als een vergelijk. Waar PSV vorig jaar punten liet liggen pakken ze nu wel. Ajax verbetert zich nauwelijks. Twente die het vorig jaar ook al beter deed dan PSV en Ajax verbetert zichzelf ook nog sterk.

    Ajax zal ook nog wel punten pakken waar ze die vorig jaar liet liggen. Maar ze hebben bijv 2 overwinningen staan tegen Twente. Stel dat Twente 1 van die wedstrijden nu wel wint, gaat Ajax 3 punten tov vorig jaar achteruit en Twente 3 punten tov vorig jaar vooruit. Vorig jaar had Twente 1 punt meer dan Ajax. Dit jaar heeft Twente zich al 4 punten meer verbetert dan Ajax en als daar dan ook nog 3 bij komt en bij Ajax 3 af tov vorig jaar dan zal Ajax minimaal 1+4+3+3=11 punten meer moeten verbeteren dan Twente in het resterende programma. Dat geeft een ander beeld dan 1 punt in de huidige ranglijst. Overigens heeft Ajax nog genoeg gelegenheden om zich te verbeteren tov vorig jaar dus nog geen reden tot paniek. Maar op dit moment verbetert PSV en Twente zich duidelijk terwijl Ajax daarin nog achterblijft.

    Overigens in deze vergelijking ging Ajax van een grote nederlaag tegen PSV (4 doelpunten verschil) naar een kleine nederlaag (1 doelpunt verschil). In die wedstrijd was het dus Ajax die zich juist verbeterde tov PSV. De vergelijking is dan ook niet anti Ajax bedoeld. Het is vooral voor het besef dat Ajax nog een weg heeft af te leggen.

      /   Reply  / 
    1. Ron

      Het blijft scorebordjournalistiek voor mij. Verbetering voor psv is toch makkelijker dan voor ajax alleen al omdat Ajax simpelweg meer punten had?

        /   Reply  / 
  8. ander oog

    PSV had 3 punten minder dan Ajax aan het einde van het vorig seizoen. Idd wel enig verschil maar ook weer niet heel veel. PSV heeft inmiddels 5 punten meer verbetert dan Ajax. Dus de voorsprong van vorig jaar in momenteel al veranderd in een achterstand van 2 punten. Twente heeft ten opzichte van Ajax zelfs al een voorsprong van 8 punten gekregen. En dat terwijl Twente 6 verliespunten heeft staan tegen Ajax, zodat daarin Ajax eerder meer achterstand kan oplopen dan dat ze achterstand inlopen.

      /   Reply  / 
    1. Ron

      Zou PSV dat aantal punten NIET verbetert hebben, dan zou het wéér een slechte start hebben, dus dat is alleen maar logisch.

        /   Reply  / 
  9. dennis

    bij psv loopt t zeker goed kerel ze zijn het langste ongeslagen uit heel europa in eredivisie – beker – uefa cup alles dus ik vind dat het behoorlijk goed gaat

    psv gewoon weer kampioen

    & ajax heeft alleen maar suarez

      /   Reply  / 
    1. Ron

      En PSV had tegen NEC en Utrecht Isakson!!! Zo ken ik dr nog meer!

        /   Reply  / 
      1. johan

        heel ajax draait elke week om suarez en psv niet elke week om isakson dus beetje domme opmerking……. maar goed zijn we van je gewend ron

          /   Reply  / 
        1. PSV

          Bovendien, tegen NEC? Kom nou, als NEC er 10 had ingeschoten had PSV even aangezet en er 11 gemaakt.

            /   Reply  / 
        2. Ron

          Je bent het van me gewend ja?? Noem dr nog es een paar! Vergeet niet mijn reactie op het artikel van Affelay richting Isakson…
          In het begin was Ajax wel erg afhankelijk van Suarez, dat klopt, heb ik niet tegengesproken, maar het team staat… Om alle prestaties ALLEEN op Suarez’ schouders te leggen is net zo’n grote onzin als dat PSV afhankelijk is van Isakson. Dus over domme opmerkingen gesproken!!!!

            /   Reply  / 
      2. Ron

        @ PSV. Heb ik beweerd dat het anders zou zijn dan??? Maar hoe jij al over NEC praat, staat al voor jullie hoe jullie over tegenstanders praten.. Wie is nou arrogant!?

          /   Reply  / 
    2. Ron

      Maar goed, wij hebben alleen Suarez, PSV heeft als enige een wereldteam, dus het is nu duidelijk wie er kampioen gaat worden. Dus bij deze: Alvast van Harte met de schaal!!!

        /   Reply  / 
      1. johan

        je hebt echt niks beters te doen he

          /   Reply  / 
        1. Ron

          Jij ook niet, he???

            /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>