Vennegoor redt Oranje

Vennegoor-scoort-tegen-OostenrijkMet een doelpunt en een assist heeft Jan Vennegoor of Hesselink gisterenavond het Nederlands elftal voor een blamage behoedt. In de oefeninterland tegen Oostenrijk keek Oranje al na 35 minuten tegen een 3-0 achterstand aan. Dat er uiteindelijk nog met 3-4 werd gewonnen kwam voor een groot gedeelte op het conto van de invallende VoH.

Via Huntelaar en Heitinga was Oranje teruggekomen tot 2-3 toen Van Basten in de 80e minuut Breekijzer Jan in liet vallen. Vennegoor had zeggen en schrijven twee minuten nodig om via een half-volley de stand gelijk te trekken. Weer vier minuten later bediende hij met een kopbal Huntelaar, die de winnende treffer binnenschoot.

De voormalig PSV-spits bewijst keer op keer een Supersub voor Oranje te zijn. Toch vraag ik me af hoe het Nederlands elftal zou presteren als Vennegoor in de basis zou starten. Volgens mij zou hij een dodelijk koppel vormen met Huntelaar of Van Nistelrooy.

zie ook: FILMPJE: VoH scoort prachtige kopbal tegen Barcelona

meer: Jan Vennegoor of Hesselink | Oranje