Open brief aan de spelers van FC Twente.

Beste spelers van FC Twente,

Allereerst mijn complimenten: jullie zijn toch al jaren het schoolvoorbeeld van het sportieve voetbal in Nederland. Ajax had Suarez, wij (PSV) hebben Toivonen die nu weer eens een elleboog uitdeelde, maar jullie speelden gewoon het spelletje. Onze beste spelers ontsierden wedstrijden door dat eeuwige geklaag aan het adres van de scheidsrechter, maar daar onthielden jullie je altijd keurig van.

Tot vandaag. Jullie sterkhouder, Douglas, liet zich wel een beetje gaan hè? Klap in het gezicht, poging tot kopstoot tegen de scheidsrechter, nog een keer de bewuste tegenstander naar de grond werken. Maar ach, kan gebeuren hè. Eén speler kan een keer een blackout krijgen, sommige bijten dan, sommige slaan. Die van ons heeft een sensitieve elleboog. Maar ja, dat moment heeft die verdediger van jullie wel goed weggemoffeld. Zowel Ola’s elleboog als Douglas zien we voorlopig niet meer terug.

Gelukkig kreeg een speler van AZ ook rood, gewoon ter compensatie. Want laten we eerlijk zijn, áls het al een overtreding was, dan was het absoluut geen doorgebroken speler. Vervolgens werden jullie enkele penalty’s onthouden en halverwege de tweede helft, van nature toch de fase dat jullie daadwerkelijk beginnen te voetballen, kwam er zelfs een staking na jullie spreekkoren om jullie uit de wedstrijd te halen.

Maar het geklaag daarover was niet echt van jullie niveau. Wat een geschreeuw, wat een gezeur. En na die 2-1 was het hek natuurlijk helemaal van de dam. En ik snap de frustratie ook wel: als je continu pas na de 85ste minuut scoort wordt je op den duur toch wat zenuwachtig, en dan ga je dat afreageren. Voor je het weet is er in zo’n wedstrijd meer communicatie met de scheidsrechter dan met elkaar, en dat komt je spel ook niet ten goede.

Maar waarom nou deze brief? Omdat ik jullie wil bedanken. We stonden namelijk in nogal slecht daglicht. En terecht overigens. Balazs Dzsudzsák blijft maar zeuren tegen scheidsrechters en Ola Toivonen is meester in overdrijving (bij gebrek aan Suarez natuurlijk) en kaartennaaien.

Maar de focus daarop is weg. Want die ligt nu bij jullie, het doorgaans zo sportieve provincieclubje uit het Oosten! De negatieve sfeer rondom PSV lijkt toch een beetje verschoven naar jullie. Maar sportief maken jullie ook al geen beste periode door. De hele mindset van andere fans van ‘als PSV met hun wangedrag maar geen kampioen wordt’ lijkt zich nu op jullie te richten. Maar ach, voetbal is opportunisme, morgen kan alles weer anders zijn.

Toch bedankt voor de (tijdelijke) rust hier!

Met vriendelijke groet,

Jona

Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Open brief aan de spelers van FC Twente.

  1. chris

    Haha, leuk stukje, maar Let maar op waar de meeste aandacht straks heen zal gaan.

    Ola

      /   Reply  / 
  2. Disc

    Flikker toch op man richt je aandacht aan 020 en die blonde tekkel van jullie. Wij zien jullie graag verschijnen de 2e april.
    Stelletje jankerds!

      /   Reply  / 
    1. Jona Auteur

      We zijn laatst ook al langs geweest, jullie hebben niet echt indruk gemaakt toen. Maar daar van af gezien, en on topic: Quod erat demonstrandum

        /   Reply  / 
  3. Forza

    Pfff, wat een gejank van je kerl. Zoek het eerst bij je eigen spelers….. en de trainer.
    Wordt spannend. Toivonen 4/5 wedstrijden out en met Bakkal een probleem (oh ja ook met Koevermans…. Werk aan de winkel jongs.

    Btw: Vertonghen moet ook een wedstrijd of 3/4 krijgen.

      /   Reply  / 
  4. Roland

    Goh die zogenaamde open brief schrijver moet wel erg gefrustreerd zijn.
    Als grote club van nederland een verlies van €18,5 miljoen hebben, verplicht zijn om sterspelers te verkopen en dan ook nog eens 2 zweden in het elftal hebben zitten die meer zouden uitblinken in de K1 vechtsport dan het voetbal!
    PSV heeft altijd de scheidrechters mee, want de KNVB ziet liever PSV kampioen worden dan een provincie-clubje zoals FC Twente!
    Kijk, Douglas moet gewoon voor de rest van het seizoen geschorst worden, want zo’n gedrag kun en moet je als club niet goedkeuren.
    Maar dan vind ik ook dat een scheidsrechters zoals Bossen, die een wedstrijd helemaal naar de knoppen fluit, ook gestraft moet worden en gewoon ook een schorsing van een aantla wedstrijden moet krijgen.
    Wernblom een schorsing van 4 wedstrijden voor het aannaaien van een rode kaart en laten we maar stil zijn over de blonde god Toivonen…
    Er zijn een paar scheidsrechters in Nederalnd, zoals Bas Nijhuis, die geen wedstrijden van FC Twente mag fluiten (dankzij Ajakkus en de KNVBaffia), omdat hij in Twente wonen.
    Onze vriend Bossen komt uit Haarlem en dat is steenworp afstand van ALkmaar…
    Dick Jol manipuleerde wedstrijden, zodat hij na de wedstrijd bij de plaatstelijke groenteboer, zijn gewonnen geld kon ophalen. Mijnheer Jol krijgt een schorsing van 1 jaar en mag daarna vrolijk verder fluiten…
    Niet geloofwaardig allemaal wat de KNVB doet…
    In de FIFA zaten ook leden die smeergeld aannamen voor bepaalde beslissingen!
    Zolang zulke dingen getolereerd worden, worden vaak de onschuldige gestraft en diegene met de meeste honing aan de vinger, beloond!

      /   Reply  / 
  5. Wieb

    Ha Jona, leuk stukje, complimenten. Maar zoals Munsterman al heeft gezegd. Sympathiek zijn is niet het doel. Kampioen worden, daar gaat het om!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>