John de Jong … Bedankt !

john-de-jong-psv-middenvelderPSV middenvelder John de Jong zet met onmiddellijke ingang een punt achter zijn carrière. Door een slepende
knieblessure speelde de Hagenees al bijna drie jaar geen wedstrijden meer voor de landskampioen. PSV verliest niet alleen een talentvolle speler, maar ook een Boer die bij supporters en teamgenoten zeer geliefd was.

John stond vanaf het seizoen 2000/2001 onder contract in Eindhoven. In de eerste twee seizoenen begint de linkspoot vaak vanaf de bank, maar komt met 28 en 20 wedstrijden toch aan heel wat speelminuten toe. In het seizoen 2002/2003 wordt De Jong uitgeleend aan SC Heerenveen, waar hij een basisplaats veroverd.

Een jaar later komt John terug naar Eindhoven en speelt in het seizoen 2003/2004 29 wedstrijden waarin hij acht keer scoort. In het laatste seizoen 2004/2005 waarin hij nog aan voetballen toekomt, speelt de Hagenees nog 15 wedstrijden waarin hij 5 keer scoort. Zijn totaal komt daarmee op 92 wedstrijden waarin hij 18 keer scoort.

Op 20 maart 2005 speelde John de Jong zijn laatste wedstrijd voor PSV. Vanaf dan is het niets anders dan blessureleed dat de klok slaat. Vandaag, zo'n drie jaar later dwingt een nare knieblessure hem vroegtijdig een punt achter zijn carrière te zetten.

Namens PSV.blog.nl en namens heel veel PSV-supporters (plaats een reactie!):

John … BEDANKT! 

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “John de Jong … Bedankt !

  1. Peter

    Bedankt voor Rosenburg uit en veel andere goals! (oa. tegen 020)

      /   Reply  / 
  2. Boske (redacteur SC Heerenveen Blog)

    Vanuit Heerenveen sluiten we hier ons bij aan. De Jong kende een fraaie periode in het Abe Lenstra stadion. Jammer dat het allemaal zo is gelopen voor hem.

    groeten,
    SC Heerenveen Blog

      /   Reply  / 
  3. roy

    johnnie bedank

      /   Reply  / 
  4. psv4ever

    houdoe en bedankt John, we zien je …

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>