Gerets en Zenden verder in UEFA-Cup

olympic-marseille-liverpool-2007Het zag er in het begin van de groepsfase nog naar uit dat Olympic Marseille gemakkelijk de tweede ronde van de Champions League zou halen. In de eerste drie wedstrijden werd er twee keer gewonnen (Besiktas-thuis, Liverpool-uit) en een keer gelijk gespeeld (Porto-thuis), maar daar bleef het dan ook bij. In de laatste drie wedstrijden werd geen punt meer gehaald waardoor de club van trainer Eric Gerets en linkspoot Boudewijn Zenden na de winterstop in het UEFA-Cup toernooi mag uitkomen.

Gisterenavond was het pleit na de goals van Steven Gerrard (0-1) en Fernando Torresal (0-2) eigenlijk al binnen 11 minuten beslecht. De Fransen kregen in het verloop van de eerste helft nog wel en paar halve kansen, maar het was Liverpool die het verzaakte om nog vóór de thee uit te lopen. Amper 5 minuten na rust
gooide Kuijt de wedstrijd definitief op slot. In blessuretijd schoot Babel ook nog de 0-4 binnen, waardoor de Engelsen samen met Porto verder békeren in de Champions League.

meer: Champions League | Trainers