PSV dit weekend koploper ?

Spartapsv
Het komende weekend speelt de hele top drie van de Eredivisie een uitwedstrijd. Met de ploegen zo dicht bij elkaar lijkt het weer uit te draaien op stuivertje wisselen, waarbij het me niet zou verbazen als we zondag aan het eind van de middag een nieuwe koploper hebben.

Op voorhand heeft Ajax zondagmiddag uit tegen FC Utrecht de moeilijkste opgave. De ploeg uit de Domstad zet vaak een goed resultaat neer tegen de Amsterdammers. Van de laatste 8 wedstrijden wist FC Utrecht er maar liefst 6 te winnen. Ajax won de overige wedstrijden, overwinningen die overigens wel in de laatste drie uitvoeringen werden geboekt.

Feyenoord kan zich ook verheugen op een pittig avondje in het Oosten. Zaterdagavond spelen de Rotterdammers uit tegen FC Twente. Van de laatste zes uitvoeringen wonnen de Tukkers er drie, werd er twee keer verloren en werd het één keer gelijk. Vorig jaar werden de Rotterdammers van de mat gespeeld met 3-0. Het valt dus nog maar te bezien of de ploeg van Bert van Marwijk de drie punten mee naar huis neemt.

Op papier heeft PSV de minst moeilijke opgave. Zondagmiddag spelen we uit tegen Sparta Rotterdam. De ploeg van Ronald Koeman wist in de laatste zes edities vier keer te winnen, al zijn de marges klein. In deze wedstrijden werd er 11 keer door PSV en 3 keer door Sparta gescoord. De Rotterdammers staan op dit moment 14e op de ranglijst en hebben nog geen wedstrijd gewonnen. Normaal gesproken moet PSV de drie punten mee naar huis nemen.

mijn voorspelling:
FC Twente – Feyenoord (3-1)
FC Utrecht – Ajax (2-0)
Sparta Rotterdam – PSV (0-1)

Dat zou betekenen dat de ranglijst er na het weekend zo uitziet:

1. PSV
2. Feyenoord
3. Ajax

zie ook:
Toch weer stuivertje wisselen
Koevermans scoort 6 op 6

meer: Eredivisie  Ajax  Feyenoord


HOT oktober 2007
PSV verantwoordelijk voor ontslag Ten Cate
Hoertjes voor Italiaanse voetbalclub
Hugo Borst: 'Alleen PSV heeft Champions League klasse'

rss2.0 Abonneer je op PSV.blog.nl met RSS

Add to Technorati Favorites

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “PSV dit weekend koploper ?

  1. jmb

    jij bent wel heel erg positief ..jij denkt toch echt niet dat feyenoord met 3-1 verliest uit bij twente

      /   Reply  / 
  2. Jawel

    je kan je voorspellingen toch niet baseren op vorig seizoen..zeker wat betreft feyenoord niet..een niet te vergelijken team staat er nu op het veld daar..

    Je moet kijken naar dit seizoen en dat kan je zeggen dat feyenoord de moeilijkste wedstrijd heeft van de 3..zoals feyenoord zowiezo al de meeste moeilijke(op papier) wedstrijden van de 3 heeft gehad..(roda uit,psv uit,Vitesse uit,Utrecht uit) en dan nu weer twente uit..en dan nog bovenaan staan.dan doe je het niet verkeerd ;)

      /   Reply  / 
  3. BlogBoer

    PSV heeft ook geen misselijk programma achter de rug (Feyenoord thuis, NAC uit, Twente uit, Vitesse thuis) … en nee, resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, maar ik denk dat Feyenoord het heel lastig gaat krijgen in Enschede … we zullen het zien

      /   Reply  / 
  4. Jawel

    ja en bij die 2 moeilijke uitwedstrijden(nac en twente uit) heeft psv 4 punten verspeeld..
    ben trouwens benieuwd hoe het met ajax zal gaan wanneer hun een keer een op papier moeilijke wedstrijd krijgt…want die hebben echt veruit het makkelijkste programma van de 3 gehad tot nu toe

      /   Reply  / 
  5. Jawel

    en ik denk ook dat feyenoord het lastig gaat krijgen uit bij twente ja..
    twente is nog steeds 1 van de betere ploegen in nederland..

      /   Reply  / 
  6. wijsneus

    ajax heeft altijd de gemakkelijkste wedstrijden

      /   Reply  / 
  7. afcapeldoorn

    @jawel
    lees jij wel wat je schrijft?
    feyenoord heb het moelijkste progamma gehad met name utrecht uit.
    dan schrijf je ben benieuwd wanneer ajax eens op papier een moeilijke krijgt?

    en dan is voor ajax utrecht uit zovieso een van de lastigste wedstrijden, iedereen wil van ajax winnen maar utrecht en feyenoord nog net iets meer dan de rest.
    dus ikzeg op papier ajax de moeilijkste dan feyenoord en als makkelijkste psv.
    daarbij denk ik ook dat feyenoord gewoon wint en bovenaan blijft. ajax en psv winnen ook

      /   Reply  / 
  8. henkiepenkie

    feyenoord is relaxed!

      /   Reply  / 
  9. hardcorepuddingfan

    lol vergeet niet dat sparta gelijkspeelde tegen ajax en az.. ze doen het altijd goed tegen topploegen

      /   Reply  / 
  10. Nees

    Feyenoord en psv spelen gelijk, en als ajax een goeie dag heeft winnen ze maar het wordt wel een hete middag in Utrecht! PRO 14.30!

      /   Reply  / 
  11. FR

    ik denk eerder dat psv en feyenoord winnen en dat ajax verliest of gelijkspeelt. want zeg nou zelf ajax heeft de laatste wedstrijden niet echt goed gespeeld…

      /   Reply  / 
  12. Romarioforever

    De kans is inderdaad reël dat PSV ná dit weekend bovenaan staat want Twente is thuis sterk en Ajax is niet bepaald in topvorm. PSV moet het echter wel zonder Affelay, da Costa en Culina doen, maar dan moet het nog te doen zijn.

      /   Reply  / 
  13. Milo

    Ik denk dat Feyenoord met moeite zal winnen maar goed het gaat om de 3 punten. Ik denk dat PSV met 2 of 3 punten verschil zal winnen. En ik denk dat Ajax het heel moeilijk zal krijgen en misschien zelfs verliezen. Oja ik denk dat AZ gelijk zal spelen bij NAC.

      /   Reply  / 
  14. ajaxfan

    haha, feyenoord verliest wel met 2-0 van fc twente. ajax en psv zijn de titel kandidaten omdat je nog ongeslagen zijn en feyenoord wel 2x verloren heeft. ajax wint wel met 1-0 in utrecht. en huntelaar is veel beter dan roy makaay.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>