Fans willen via crowdfunding op PSV-shirt

Een geweldig idee. Een groep PSV-supporters wil proberen hoofdsponsor te worden van PSV door midden van crowdfunding. De supporters hopen vanaf seizoen 2016-1017 het PSV-shirt te sieren met een eigen naam, in ruil waarvoor de club natuurlijk een marktconform sponsorbedrag krijgt overgemaakt.

Eendracht maakt macht.

“Na het bekendmaken van het teleurstellende nieuws dat Philips geen shirtsponsor meer zal zijn komen wij met een nieuwe actie. Ons doel is de PSV‐supporters zelf shirtsponsor te maken”, vertelt initiatiefnemer Mello Kol aan het Brabants Dagblad.

De groep hoopt zoveel mogelijk andere supporters bij de actie betrekken. “Zij zijn immers diegene die veel geld betalen voor hun shirt, dus waarom niet zelf shirtsponsor worden? Fans kopen het liefst het shirt van een voetbalclub en daar betalen ze al snel 90 euro voor.” Het is nog niet duidelijk welke uiting er op het PSV-shirt verschijnt indien de actie zou slagen. ”We gaan nu eerst kijken hoe het animo voor onze actie is en dan zien we verder hoe we het daadwerkelijk gaan uitwerken”, aldus de initiatiefnemers.

Marketeers denken dat shirtsponsoring van PSV goed is voor zo’n 6 tot 8 miljoen euro per jaar. Een simpel rekensommetje leert dan dat als 600.000 supporters een tientje zouden betalen de club een seizoen lang vooruit kan, uitgaande van 6 miljoen. Nou is een tientje per jaar niet veel voor je hobby, maar 600.000 mensen, dat is andere koek.

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>