Voorbeschouwing PSV-Heracles

Nog twee uur en dan start alweer speelronde 24 in de Eredivisie. Uitgerekend PSV trapt het voetbalweekend vanavond in eigen huis af. Tegenstander is Heracles Almelo. PSV.Blog.nl beschouwt met u voor.

Drie punten lijken voor PSV vooraf al in the pocket. Het duel in Eindhoven werd dertien keer eerder gespeeld. PSV won er daarvan 11, speelde 1 keer gelijk en Heracles won in Eindhoven pas 1 keer. Die winst is alweer zo’n vijftig jaar geleden (1964). Dat belooft veel goeds, maar dit seizoen is alles mogelijk in de Lichtstad. Zeker gezien de status van de Almeloërs. De ploeg van trainer Jan de Jonge behaalde dit seizoen al zestien punten in uitwedstrijden.

Flow
De jongens van Cocu zijn op de goede weg. De laatste twee wedstrijden werden gewonnen. “Als we een vervolg willen geven aan de afgelopen wedstrijden, zullen we met onszelf bezig moeten zijn. Het is prima dat we zelfvertrouwen hebben getankt dankzij de twee overwinningen, maar dat mag nooit ten koste gaan van de teamspirit. Alleen als we in staat zijn om dezelfde strijd te leveren als de afgelopen wedstrijden, kunnen we een goede reeks neerzetten. We moeten ook niet bezig zijn met de ranglijst en de concurrentie, maar de focus leggen op onszelf.”, aldus Cocu donderdag op de persconferentie.

Wijnaldum ziek
Cocu start vermoedelijk met dezelfde elf namen als de afgelopen twee wedstrijden. Maher zit dus opnieuw op de bank. Een logische zet: Cocu is tevreden over de huidige invulling van het middenveld. “Dat is belangrijk voor de stabiliteit en balans in het elftal. De afgelopen wedstrijden was zowel het verdedigende aspect als de aansluiting op de voorhoede uitstekend. Ji-Sung Park en Oscar Hiljemark zijn bovendien heel goed in staat om Stijn Schaars werk uit handen te nemen, die daardoor meer rust in zijn spel heeft. Ji-Sung zorgt daarnaast voor de nodige creativiteit.”

Wijnaldum behoorde aanvankelijk na vijf maanden tot de wedstrijdselectie van vanavond, maar heeft helaas een griepje.

 

Lees ook:Willems nog veel langer uitgeschakeld
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>