En dóórrrrr!

(foto: @PSV)

Wat kan het allemaal raar gaan in de Nederlandse eredivisie: na de nederlaag tegen Ajax (1-0) werd PSV definitief afgeschreven voor het kampioenschap. Na opnieuw een nederlaag in Waalwijk vorige week zondag werd zelfs het woord ‘crisis’ uitgesproken. Maar na winst op SC Cambuur werd men al iets positiever. Dat zelfs FC Twente klop kreeg, had niemand verwacht. Opeens is PSV weer ‘hot’.

Een zwaarbevochten zege was het zeker, maar dat maakt op dit moment helemaal niets uit. Elke winst is er één die telt.

 

(foto: @ParkJiSungGMF)

Hiljemark-Park doen wonderen
Opnieuw een heel ander PSV zagen we zaterdagavond. Woensdag al was duidelijk dat het passeren van Maher en het inbrengen van Hiljemark een uitstekende keuze van Philip Cocu was. Met Park naast hem zit er door hun werklust meer ziel en wilskracht in de ploeg. Hiljemark lijkt op zijn kansje gewacht te hebben. PSV-Blog.nl deed eerder al bericht dat de Zweed baalde van de reservebank, maar grijpt zijn kans nu meteen. Het lijkt alsof hij al zijn krachten op de bank heeft bewaard. Jezus zeg, wat verrichtte de jonge middenvelder veel ‘vuil’ werk tegen FC Twente.

En Ji-Sung Park, wat blinkt ook hij uit op het middenveld. De Zuid-Koreaan speelt erg slim, maakt veel kilometers en is een echte aanjager door voorop in de strijd te gaan. Tegen FC Twente werd hij daarom terecht tot man van de wedstrijd bekroond.  Een echte motor van het jonge PSV-elftal. Hij liep de gaten op het middenveld dicht, was voortdurend aanspeelbaar en koos bijna altijd voor de juiste oplossing. De Koreaan – de oudste basisspeler zaterdag – geeft het jeugdig team van Cocu met zijn uitstekend spel een duwtje in de goede richting.


Stijgende lijn
Even terug naar de realiteit. Hiljemark en Park geven dit PSV een ander gezicht, maar ze doen het natuurlijk met z’n elven. Zaterdag lieten de jongens zien dat ze meer met passie gaan spelen. Door doelpunten van Santiago Arias, Jürgen Locadia en Jetro Willems belandde uiteindelijk een 3-2 eindstand op het scorebord. Maar het kan nóg beter.


Met passie werd er zaterdag gevoetbald. Een ander PSV zien we. Maar wat doet de ploeg nu wel goed vergeleken met de voorgaande wedstrijden?


Dit biedt natuurlijk veel hoop voor het restant van dit seizoen. Zeker met Guus Hiddink, the man who´s back.  Inmiddels kruipen we rustig naar boven… (plekje 5 nu)

Lees ook:Dante: We móeten van PSV winnen
Lees ook:PSV rouwt om sterfgevallen
Lees ook:PSV schrikt te laat wakker
Lees ook:‘Overwinteren kan nog best’ Echt?
Lees ook:Guardado mogelijk toch tegen Ajax

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>